Kasvuhakuisen yrityksen omistamisen elinkaari

Ilmoittautuminen on päättynyt

Pääomasijoitus tai listautuminen voi mahdollistaa yritykselle kasvuloikan elinkaaren seuraavalle tasolle, mutta mitä se vaatii omistajalta?

Omistaminen ja erityyppinen omistajuus voi olla oikein käytettynä erinomainen työväline yrityksen kasvun mahdollistamiseksi. Kasvuun liittyy moninaisia kipupisteitä sekä haasteita ja niitä voidaan ratkoa ainakin osittain omistajien kautta. Erilaiset omistajat tuovat mukanaan erilaisia hyötyjä ja sen vuoksi omistajuutta on syytä pohtia yhtenä yrityksen kasvun mahdollistajana.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Varman asiantuntijoiden kanssa siitä mitä pitäisi erityisesti huomioida kasvuhakuisen yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Varman johtaja Markus Aho avaa tilaisuuden ja alustaa aiheeseen, jonka jälkeen puheenvuorot pääomasijoituksista kasvun mahdollistajana pitävät salkunhoitajamme Juho Taskinen ja sijoitusjohtajamme Tommi Walther. Listautumisen edellytyksistä sijoittajan näkökulmasta puolestaan kertoo sijoitusjohtajamme Timo Sallinen. Keskustelua fasilitoi suurasiakkuusjohtajamme Iiro Korander.

Keskustelutilaisuus myös tallennetaan, jolloin voit halutessasi palata myöhemmin sen mielenkiintoisiin puheenvuoroihin.

 

Ohjelma

8.00 Aamiainen

8.30 Tervetuloa - tilaisuus alkaa! Markus Aho, johtaja, Varma

Pääomasijoitukset kasvun mahdollistajana: varhainen vaihe ja kasvuyritykset. Juho Taskinen, salkunhoitaja, Varma

Pääomasijoitukset kasvun mahdollistajana: kypsyminen ja kansainvälistyminen. Tommi Walther, sijoitusjohtaja, Varma

Listautumisen edellytykset sijoittajan näkökulmasta. Timo Sallinen, sijoitusjohtaja, Varma


10.15 Tilaisuus päättyy

Puhujat

Markus Aho

Johtaja, Sijoitukset

Markus Aho toimii Varman sijoituksista vastaavana johtajana. Hän on aloittanut Varmassa vuonna 2014 ja työskennellyt vuosien aikana Varmassa eri tehtävissä; sijoitusjohtajana listaamattomissa sijoituksissa 1-5/2022, pääomasijoitusjohtajana 2016‒2021 ja salkunhoitajana pääomasijoituksissa 2014-2016. Ennen Varmaan siirtymistään hän on toiminut sijoitusjohtajana Pontos Groupissa vuosina 2008-2013 ja konsulttina Accenturella vuosina 2005-2008.  

Juho Taskinen

Salkunhoitaja, Varma

Juho Taskinen työskentelee salkunhoitajana Varman sijoitustoiminossa osana pääomasijoitukset ja yritysrahoitus -tiimiä. Tehtävässään Juho keskittyy pääasiassa venture capital ja growth equity -sijoituksiin. Hänellä on lähes 10 vuoden kokemus eläkealalta, josta valtaosa erilaisten listaamattomien sijoitusten kuten hedgerahastojen sekä pääoma- ja infrastruktuurisijoitusten parissa työskentelystä.

Tommi Walther

Sijoitusjohtaja, Varma

Tommi Walther työskentelee Varmalla pääomasijoituksista ja yritysrahoituksesta vastaavana sijoitusjohtajana. Tommi on työskennellyt Varman sijoitusorganisaatiossa pian 3 vuoden ajan. Sitä ennen hänelle kertyi investointipankkiuralla 17 vuoden kokemus kotimaisista ja kansainvälisistä yritysjärjestelyistä. Työssään Tommi innostuu erityisesti ihmisten motivoinnista ja globaalin sijoitussalkun pitkäjänteisestä kehittämisestä.

Timo Sallinen

Sijoitusjohtaja, Varma

Timo Sallinen vastaa Varman pörssinoteeratuista sijoituksista osakkeisiin ja korkoihin. Timo on aloittanut uransa osakeanalyytikkona Opstock Pankkiiriliikkeessä yli 25 vuotta sitten. Ennen Varmaan tuloaan vuonna 2006, hän toimi myös OP-sijoitusrahastojen ja Eläke-Fennian salkunhoitajana. Hän osallistuu myös suomalaisten pörssiyhtiöiden nimitystoimikuntatyöhön.

Iiro Korander

Suurasiakkuusjohtaja, Varma

Iiro Korander toimii Varman suurasiakkuusjohtajana. Hänen vastuualueeseensa kuluvat suuret ja keskisuuret yritysasiakkuudet ja hänellä on erittäin vahvaa osaamista myynnin johtamisesta, rahoituksesta ja palveluliiketoiminnan kehittämisestä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä