Mitä kuuluu eläkkeensaaja?

Ilmoittautuminen on päättynyt

Verkkotilaisuuden tallenne

Mitä ajankohtaista eläkerintamalla juuri nyt tapahtuu?

Oletko juuri jäänyt eläkkeelle tai nauttinut jo pidempään eläkepäivistä? Tämä verkkotilaisuus on tarkoitettu kaikille eläkkeensaajillemme sekä pian eläkkeelle jääville.

Luvassa on mielenkiintoinen iltapäivä täynnä lyhyitä puheenvuoroja eläkkeensaajia kiinnostavista aiheista. Mukana mm. kokemuksia eläkkeen rinnalla työskentelystä ja vapaaehtoistyöstä, tietoa eläkkeen verotuksesta ja eläkkeensaajan tietoturvallisista verkkopalveluista.

Ilmoittaudu mukaan jo nyt ja merkitse tilaisuus kalenteriisi. Tilaisuus on verkkotapahtuma, johon voit osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla vahvistusviestin, jonka lopusta löydät osallistumislinkin tilaisuuteen. Linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille vielä myös päivä ennen tilaisuutta. Ilmoittautumalla mukaan, saat myös tallenteen itsellesi, katsottavaksi myöhemmin.

 

Ohjelma

Tilaisuuden juontaa Elina Juth

Klo 12:00 – 12:05 Tilaisuuden sisältö ja käytännön asiat

Klo 12:05 – 12:15 Tervetuloa Varman eläkkeensaajat! Voppe Salokari, eläkepalvelujohtaja, Varma

Klo 12:15 – 12:35 Eläketurva vuonna 2023. Lyhyt katsaus eläketurvan historiaan – mikä kaikki onkaan muuttunut reilussa 60 vuodessa ja miltä näyttää eläkkeensaajan arki vuonna 2023? Minna Kaartinen, palvelupäällikkö, Varma

Klo 12:35 – 12:50 Sujuvaa ja helppoa asiointia verkossa. Hyödylliset verkkopalvelut ja niiden käyttäminen sekä Varman asiakasraadin hyödyntäminen asioinnin kehittämisessä. Mikko Metsäruusi, maksukäsittelypäällikkö, Varma

Klo 12:50 – 13:05 Tietosi ovat turvassa. Tommi Kananoja, tietoturvapäällikkö, Varma

klo 13:05 – 13:10 Tauko

Klo 13:10 – 13:25 Eläkkeensaajana ulkomailla. Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon, jos suunnittelet muuttoa ulkomaille? Minna Kaaretsalo, maksukäsittelypäällikkö, Varma

Klo 13:25 – 13:45 Eläkeläisen verotus. Eläkkeiden verotuksesta ja mitä eläkeläisen tulee ottaa huomioon eri tilanteissa. Heikki Koskela, ylitarkastaja, Verohallinto

Klo 13:45 – 13:55 Taukojumppa ja tauko.

Klo 13:55 – 14:15 Eläkkeensaajat työelämässä ratkaisemassa osaajapulaa. Suomi tarvitsee kaikki osaajat työelämään. Työn tekemisen muodot muuttuvat. Työ on kaikkien oikeus, halutessaan myös eläkkeensaajan. Eläkeläiset työllistyvät monenlaisiin osa-aikatöihin. Anu Ahokas, toimitusjohtaja, StaffPoint

Klo 14:15 – 14:35 Vapaaehtoistyö tarjoaa mielekästä sisältöä eläkkeensaajan päivään. Veikko T. Valkonen, SPR Keravan osasto

Klo 14:35 – 14:50 Miltä näyttää eläketurvan tulevaisuus? Tulevaisuuden eläkkeiden turvaamisessa katsotaan kauas ja arvioidaan monia asioita. Tuula Kallio, johtaja, Varma

Klo 14.50 – 14:55 Yhteenvetoa ja tilaisuuden päätös

Puhujat

Voppe Salokari

Eläkepalvelujohtaja

Voppe Salokari toimii tällä hetkellä eläkepalveluissa projektitehtävissä. Hänen vastuulleen kuului useiden vuosien ajan eläkkeiden maksaminen. Voppen mielestä jotta voisimme ymmärtää aidosti eläkkeellä olevien tilanteita ja tarpeita, meidän tulisi kuunnella heitä entistä paremmin.

Minna Kaartinen

Palvelupäällikkö

Minna Kaartinen työskentelee viestintä- ja koulutustehtävissä Varman eläkepalveluissa. Asiakaslähtöisyys ja yksilöllinen palvelu ovat hänen sydäntään lähellä. "Virkakieli ja lain koukerot taipuvat huonosti tavallisen ihmisen suuhun. Mutkikkailtakin tuntuvista asioista on voitava kertoa selkeästi ja ymmärrettävästi – ihmiseltä ihmiselle."

Mikko Metsäruusi

Maksukäsittelypäällikkö, Varma

Mikko Metsäruusi työskentelee tiimiesihenkilönä Varman Eläkekäsittely- ja maksupalveluissa. Mikko kokee tärkeäksi sen, että asiointi on asiakkaillemme mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta. Tällaisen palvelukokemuksen mahdollistamiseen liittyy asiantuntevan ja ystävällisen puhelinpalvelun lisäksi oleellisesti myös selkeät ja helppokäyttöiset verkkopalvelut.

Tommi Kananoja

Tietoturvapäällikkö, Varma

Tommi Kananoja työskentelee tietoturvapäällikkönä Varman IT ja digitalisaatio -toiminnossa. Tehtävässään Tommi ohjaa ja tukee Varman eri toimintoja tietoturvallisen toiminnan ja palveluiden toteutumisessa. Hänellä on noin 15 vuoden monipuolinen kokemus tietoturva-alalta sekä jo useiden vuosien kokemus myös eläkealalta. Työssään Tommi kokee tärkeäksi olla omalta osaltaan toteuttamassa suomalaista eläketurvaa.

Anu Ahokas

StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja, StaffPoint

Anu Ahokas on StaffPoint -konsernin toimitusjohtaja ja toiminut henkilöstöpalvelualalla vuodesta 2004. Lisäksi Anu on Elinkeinoelämän Keskusliiton ja Varman hallituksessa. Hän luotsaa puheenjohtajana myös Henkilöstöala ry:n hallitusta ja Keskuskauppakamarin osaamiseen keskittynyttä valiokuntaa.

Veikko T. Valkonen

Eläkkeellä tiedotuspäällikön tehtävistä, SPR Keravan osasto

Veikko jäi eläkkeelle 8 vuotta sitten, jolloin aikaa kaikkeen muuhun vapautui 40 tuntia joka viikko. Osan ajasta sai kulumaan lastenlasten kanssa, kuntoiluun ja matkailuun, mutta aikaa jäi myös uudelle harrastukselle, vapaaehtoistyölle Punaisessa Ristissä. "Nyt on minun vuoroni auttaa", Veikko ajatteli. Vuonna 2022 Veikko valittiin vuoden keravalaiseksi.

Tuula Kallio

Johtaja, Eläkepalvelut ja Lakiasiat

Tuula Kallio vastaa Varman lakiasioista ja eläkepalveluista. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus työeläkealalta eri tehtävistä. Mielenkiinnon kohteena työeläkejärjestelmä tässä ajassa ja myös tulevaisuudessa. ”Varmassa toimeenpanemme työeläketurvaa – tärkeä ja merkityksellinen tehtävä, jonka hoitamisessa on ilo olla mukana.”

Minna Kaaretsalo

Maksukäsittelypäällikkö, Varma

Minna Kaaretsalo toimii eläkekäsittely- ja maksupalveluissa tiimiesihenkilön tehtävässä. Minnalla on 20 vuoden vankka kokemus eläkkeiden maksupalvelusta ja hän kokeekin että tutut asiakkaat ja asiakaspalvelu ovat hänen työnsä parasta antia.

Heikki Koskela

Ylitarkastaja, Verohallinto

Heikki Koskela työskentelee verotuksen ohjausyksikössä ennakkoperinnän parissa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä