Miten mielenterveyttä voi johtaa työpaikoilla?

Ilmoittautuminen on päättynyt
Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Mielenturvaa-verkoston kanssa.

Webinaaritallenne

Yhteistyöllä mielenterveyden johtamista

Mielenterveyden johtaminen työpaikoilla on yhteistyötä johdon, esihenkilöiden, työyhteisöjen ja työterveyshuollon välillä. Hyvällä johtamisella luodaan rakenteita, joissa on mahdollista pärjätä silloinkin, kun työkyky ei ole täyttä timanttia tai kun mielenterveys asettaa haasteita.

Kun johtaja voi itse hyvin, hän voi parhaiten edistää hyvinvointiin liittyviä asioita työpaikallaan. Samaan aikaan moni esihenkilö on kovilla odotusten kasautuessa useasta suunnasta. Pelkkä yksilöiden tukeminen ei riitä, mutta mihin kaikkeen työnantajan vaikutusmahdollisuudet ylipäätään yltävät.

Työelämään tulevat nuoret oireilevat uran alkumetreillä yhä enemmän. Mitä ovat ne konkreettiset asiat ja pienet teot, jotka tekevät työelämästä houkuttelevaa, vahvistavat mielenterveyttä ja rakentavat kestävää työuraa työntekijän iästä riippumatta?

Näistä mielenterveyden teemoista kertomassa ja keskustelemassa ovat Mielenturvaa-verkoston puheenjohtaja Pekka Sauri, Mehiläisen johtava työpsykologi Suvi Suortamo ja Varman ylilääkäri Jan Schugk sekä työkykypalveluita johtava Pauli Forma. Ohjelmaa ja keskustelua luotsaa Varman ihmisistä, viestinnästä ja kehittämisestä vastaava johtaja Katri Viippola.

 

Ohjelma

8.15  Aamukahvit ja verkostoitumista

9.00 Tilaisuuden avaus - Pekka Sauri, Mielenturvaa-verkoston puheenjohtaja

Puheenvuorot

9.10 - Jan Schugk, Varman ylilääkäri

9.35 – Suvi Suortamo, Mehiläisen johtava työpsykologi

10.00 Yhteinen paneelikeskustelu, mukaan liittyy Varman työkykypalveluita johtava Pauli Forma ja haastattelijana toimii Varman ihmisistä, viestinnästä ja kehittämisestä vastaava johtaja Katri Viippola

10.45 tilaisuus päättyy

 

Pekka Sauri

Mielenturvaa-verkoston puheenjohtaja

Pekka Sauri on filosorian tohtori ja hän toimii Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja.

Suvi Suortamo

Johtava työpsykologi, Mehiläinen

Suvi toimii Mehiläisen johtavana työterveyspsykologina. Hänellä on tehnyt pitkän työuran psykologina, jonka aikana hän on kohdannut lukuisten työntekijöiden, asiantuntijoiden, esihenkilöiden ja johtajien kokemuksia siitä, millaista työelämä parhaimmillaan, mutta myös pahimmillaan on. Mielen hyvinvoinvointi on ilmiönä moniulotteinen, mutta keinot tukea mielen hyvinvointia työssä eivät ole kovin vaikeita. Suvin työn merkityksellisyys muodostuukin suurilta osin juuri näiden keinojen edistämisestä organisaatioiden ja siellä työskentelevien ihmisten parhaaksi.

Jan Schugk

Ylilääkäri, Varma

Jan Schugk toimii Varman ylilääkärinä, ja hän johtaa Varman lääkäritoimintoa.  Hänen työhönsä kuuluu muun muassa lääketieteellinen ratkaisutoiminta työkyvyttömyyseläke- ja työeläkekuntoutushakemuksiin liittyen. Lisäksi hän on mukana työkyvyttömyysriskinhallintaan liittyvässä tutkimustoiminnassa ja tekee yhteistyötä asiakasorganisaatioiden kanssa työkykyjohtamiseen liittyvissä tilanteissa. 

Pauli Forma

Johtaja, Työkykypalvelut

Pauli Forma on työuransa aikana työskennellyt eri tehtävissä työeläkealalla ja tutkimusorganisaatioissa. Paulin keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat olleet työkyky, työkyvyn tukeminen sekä toimintaympäristön muutos.

Katri Viippola

Johtaja, Ihmiset, viestintä ja kehittäminen, Varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä