Ovi auki työelämään työntekijänä tai yrittäjänä: työeläkeyhtiön vinkit ja faktat työelämään siirtyville nuorille!​

Ilmoittautuminen on päättynyt
Mitä asioita työelämään siirtyvän tai kesätöihin menevän nuoren on hyvä tietää mm. työeläkkeestä, yrittäjyydestä ja työsuhteen ehdoista ja sopimuksista? ​

Webinaaritallenne

Siirtyessäsi työelämään on tärkeää ymmärtää miten työeläke kertyy ja miten se turvaa sinua työuran aikana. Jos taas pohdit, mitkä ovat kesätyöntekijän oikeudet ja työnantajan velvollisuudet tai miten määräytyy sosiaaliturvasi, jos työskentelet ulkomailla, on tämä webinaari juuri sinulle, joka haluat vastauksia näihin kysymyksiin.

Kerromme tässä webinaarissa nuorille työntekijöille, työelämään hakeutuville ja yrittäjille tai yrittäjiksi haluaville yleistä työelämätietoa sekä erityisesti työeläkkeen kertymiseen ja merkitykseen eri elämänvaiheissa liittyviä vinkkejä ja faktoja.

Käsittelemme asioita erityisesti nuorten, niin työntekijän kuin yrittäjänkin uralle suuntaavan näkökulmasta. HR-päällikkömme Eeva Reponen on mukana webinaarissa kertomassa millaisia seikkoja työsopimusta tehdessä kannattaa huomioida, kun taas vakuutuspalvelupäällikkömme Arja Iisakkalan puheenvuorossa käydään läpi työn lainmukaista vakuuttamista, olitpa sitten työntekijä, työnantaja tai yrittäjä, tai jos työ tehdään ulkomailla. Elina Juth, joka toimii eläkepalveluissa palvelupäällikkönä, kertoo puolestaan siitä, miten eläke kertyy ja miksi jo nuorten kannattaa tuntea työeläkeasioita.

 

Ohjelma

klo 14.00 Webinaari alkaa​ - Pauliina Heiskanen, HRD-päällikkö

klo 14.05 Työsuhteesta sopimisen tärpit, Eeva Reponen, HR-päällikkö​
klo 14.20 Oikein vakuutettu työ, Arja Iisakkala, vakuutuspalvelupäällikkö​
klo 14.40 Miten työeläke kertyy ja mitä hyötyä siitä on minulle? Elina Juth, palvelupäällikkö eläkepalvelut​

 

Kaikki Varman webinaarit tallennetaan. Lähetämme tallenteen kaikille webinaariin ilmoittautuneille.

 

Puhujat

Eeva Reponen

HR-päällikkö, Varma

Eeva työskentelee Varman HR-päällikkönä. Eevan arkeen kuuluu uusien varmalaisten rekrytointia, työsuhteen ehtojen määrittelyä ja noudattamisen ohjausta sekä varmalaisten työhyvinvoinnin, tasa-arvon- ja yhdenvertaisuuden, osaamisen ja työkulttuurin kehittämistä johdon ja esihenkilöiden kanssa. Eevalla on pitkä kokemus erilaisista HR-tehtävistä. Sydän sykkii hyvän työelämän edistämiselle.

Arja Iisakkala

Vakuutuspalvelupäällikkö, ulkomaanpalvelujen päällikkö

Arja työskentelee Varman vakuutuspalveluissa asiantuntijatiimin esimiehenä. Hän osallistuu päivittäisessä työssä yritysten ja yrittäjien työeläkevakuuttamisen erityistilanteisiin sekä Suomessa että ulkomailla tehtävän työn osalta. Alan kokemusta on kertynyt 20 vuoden ajalta. Arja on aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja nykyinen tehtävä tarjoaa aitiopaikan eläkevakuuttamisen toimeenpanoon työntekijöiden ja yrittäjien osalta. Viime vuosina Arja on nostanut erityisesti esille YEL-vakuuttamiseen merkitystä yrittäjien sosiaaliturvaan.

Elina Juth

Palvelupäällikkö

Elina Juth toimii Varmassa työeläkeasioiden kouluttajana ja sisällöntuottajana. Elinalla on pitkä kokemus työeläkealalta. Virtaa työhönsä hän saa asiakaskohtaamisista ja asiakkaiden auttamisesta. ”Eläkeasiat voivat välillä tuntua monimutkaisilta. Haluan osaltani lisätä ihmisten ymmärrystä työeläkejärjestelmästä ja viestiä asioista ymmärrettävästi ja selkeästi", Elina sanoo.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä