Ajankohtaista

Muistithan palauttaa asumisilmoituksen?

Jos asut pysyvästi ulkomailla etkä ole vielä palauttanut Varmasta saamaasi asumisilmoitusta, palauta lomake meille tai vahvista asumisilmoitus verkossa viimeistään 17.3.2017. Jollei asumisilmoitus tai vahvistus saavu meille määräpäivään mennessä, eläkkeen maksu keskeytyy 1.4. alkaen. Maksu jatkuu heti, kun olemme saaneet ilmoituksesi.

Haluatko korottaa eläkkeesi veroprosenttia?

Pidätämme eläkkeistä veroa verottajan ilmoittaman vuoden 2017 veroprosentin mukaan helmikuusta alkaen. Voit halutessasi itse korottaa verottajan ilmoittamaa vuoden 2017 veroprosenttiasi verkkopalvelussamme. Korotus ehtii helmikuun eläkkeeseen, jos korotat veroprosenttiasi viimeistään 25.1.2017.

Korota veroprosenttia

Vuodenvaihteen kirjeiden postitus eläkkeensaajille on alkanut joulukuun puolivälissä

Varman eläkkeensaajat saavat joulun tienoilla henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan indeksitarkistetun eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2017 alkaen, vuonna 2016 maksettujen eläkkeiden yhteismäärä ja pidätetty vero sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2017.

Maksussa olevat työeläkkeet nousevat noin 0,59 % työeläkeindeksin tarkistuksen vuoksi tammikuun 2017 alussa.

Lähetämme joka vuosi vuodenvaihteen kirjeen liitteenä asumisilmoituksen täytettäväksi pysyvästi ulkomailla asuville eläkkeensaajillemme. Ilmoitus kannattaa palauttaa meille täytettynä ja allekirjoitettuna mahdollisimman pian, jotta eläkkeen maksu ei keskeytyisi. Asumisilmoitus on palautettava meille, vaikka olosuhteet eivät olisi muuttuneet edellisvuodesta. Asumisilmoituksen voi nyt ensimmäistä kertaa vahvistaa verkkopalvelussamme, mikä nopeuttaa asumisilmoituksen käsittelyä. Ulkomailla asuvat eläkkeensaajamme voivat käyttää verkkopalveluamme, jos heillä on kirjautumiseen tarvittavat suomalaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Työeläkkeet nousevat noin 0,6 % ensi vuoden alussa

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut 27. lokakuuta työeläketurvaa koskevat indeksit vuodeksi 2017.

Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2534. Työeläkeindeksi nousee noin 0,6 % vuoteen 2016 verrattuna. Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet. Työeläkeindeksiä laskettaessa palkkojen muutoksen osuus on 20 % ja hintojen muutoksen osuus 80 %.

Lue lisää STM:n tiedotteesta.

Uusia palveluja Varman ulkomailla asuville eläkkeensaajille

Myös ulkomailla asuvat eläkkeensaajamme pääsevät 16.4.2016 alkaen kirjautumaan suomalaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella omiin eläketietoihinsa, muuttamaan tili- ja yhteystietojaan sekä tulostamaan todistuksia. Kirjaudu omiin tietoihisi.

Lue lisää uusista verkkopalveluista (pdf)

Ajankohtaista