Kasvu Open raotti Pentisolille tulevaisuuden ovea - Menestyskipinän hyödyntäminen

08.09.2016
kasvu
yrittäjyys
Blogi

Vuosi 2015 oli Pentisolille menestyksen vuosi. Tuli Kasvu Openissa mainetta ja kunniaa, valinta vuoden Uusmaalaiseksi yritykseksi, vuoden Järvenpääläiseksi ja lukemattomia haastatteluita. Vuonna 2016 aloimme rakentamaan tosissaan sitä kansainvälistä kasvua ja menestymistä, mutta mikä on lopulta se oikea tapa?

Siihen voi olla monia reittejä ja harvemmin yrittäjät uskaltavat ottaa ulkopuolisia mukaansa, ehkä epävarmuuttaan omasta tekemisestä tai sitten perisuomalaiseen tapaan ei haluta paljastaa mitään muille. Me olemme kiitollisia, kun saimme Kasvu Openilta ja Nordealta palkinnoksi neuvonantajatiimin, Growth Boardin. Olemme kokoontuneet jo useampaan kertaan tämän vuoden aikana ja vielä on yksi tapaaminen edessä. Jokaisella kerralla viedään meidän kasvusuunnitelmia eteenpäin, pienin askelin. Aluksi laitettiin kaaos järjestykseen ja siitä tärkeysjärjestyksessään step by step - systeemillä kohti kirkkaampaa tulevaisuutta. Helppoahan tuo, moni ajattelee. Mutta jos et ota ulkopuolisia silmiä tarkkailemaan toimintaasi, olet kuin ravihevonen joka höyryää laput silmillä eteenpäin, näkemättä kokonaisuutta.

Me olemme neuvonantajiemme avulla pystyneet tämän vuoden aikana saamaan selvyyden ilmansuunnista mihin mennään ja millaisella tuotearsenaalilla. Nyt neuvottelemmekin usean eri maan kanssa elintarvikeaerosoliemme viennistä ja olemme huomanneet, että koko maailma on kyllä auki, sinne pitää vaan uskaltaa mennä - askel kerrallaan.

Olemme myös palkanneet lisää työvoimaa, itse kun ei kaikkea voi tehdä. Yrittäjillä kasvun esteenä voikin usein olla juurikin yrittäjä itse, eli teet itsestäsi menestyksen esteen – pullonkaulan. Uskallettuamme tiputtaa tietyt rutiinit ja asiakkuudet muiden yrityksemme henkilöiden vastuulle jäi meille enemmän aikaa kehittää yrityksen toimintaa ja suunnitella tulevaisuutta. Tämä vuosi on pohjustettu kovalla duunilla kansainvälisiä markkinoita, ensi vuoden tarkoitus onkin jo kantaa hiukan sitä hedelmää toteutuneiden kauppojen muodossa. Nyt siis etenemme hyvässä järjestyksessä, suunnitellusti mutta innokkaasti kohti parempaa huomista. Yrittäjyys kantaa Suomea!

Jari ja Sanna Mäkinen
Jari ja Sanna Mäkinen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä