Ajatuksia itsensä voittamisesta

03.10.2016
työkykyjohtaminen
Blogi

Kun tavoittelee jotain suurta, ei kannata olettaa matkan olevan helppo. Kun asettaa tavoitteensa tarpeeksi korkealle, pitää samalla hyväksyä, että matkalla tavoitteeseen tulee kohtaamaan vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia. Samalla on sitouduttava siihen, ettei luovuta, kun on vaikeaa tai kun matkanteko näyttää täysin pysähtyneen. Yksilön lujuutta mitataan juuri silloin, kun matkalle sattuu mahdottomalta tuntuvia esteitä. Vaikka tuntuu, ettei liiku mihinkään ja tavoite tuntuu entistä kaukaisemmalta, jos liikkuu pieninkin askelin eteenpäin, tulee aika jolloin este on ylitetty ja parhaimmillaan on vahvempi ja viisaampi, kuin koskaan. Tärkeintä on pysyä liikkeessä.

Olen itse paininut monenlaisten ajatusten ja tunteiden kanssa kuluneella kaudella. Kaudella, joka oli kaikkea muuta, kuin suunnittelin. Mutta entistä vahvemmin olen tullut siihen tulokseen, että vain itse voi vaikuttaa siihen, miten asioihin reagoi ja miten matka jatkuu. Ajatuksilla ja asenteella on ratkaisevan suuri voima.

Seuraava kausi on mahdollisuus, ei pakko menestyä tai tehdä tulosta.

Tällä hetkellä nautin jokaisesta päivästä, jolloin saan tehdä töitä kohti unelmaani. Olen tänään vahvempi kuin eilen. Nautin pienistä onnistumisista, mutta osaan arvostaa myös tavoitteellisen työn tuottamaa väsymystä. Tavoitteet on asetettu yhtä korkealle kuin aiemmin, vain aikajänne on muuttunut.

On voimaannuttava tunne, kun oivaltaa, että miltei kaikki on kiinni itsestä. Myönnän, että saavuttamattomat tavoitteet ja epäonnistunut kausi voivat jättää urheilijan itsevarmuuteen loven, eikä sitä voi hetkessä ajatella pois. Mutta jos epäonnistumisesta ammentaa oppia tulevaan, onko epäonnistunut sittenkään?

Hanna-Maari Latvala
Hanna-Maari Latvala
Pikajuoksija
Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala on mukana Varman ja Suomen Urheiluliiton yhteisessä Urheilijat työelämään -hankkeessa. Hankkeen myötä Hanna-Maari on käynyt eri yrityksissä valmentamassa henkilökuntaa ja puhumassa työkykyjohtamisen tärkeydestä.
var disqus_shortname = 'varmafi'; var disqus_identifier = '1494b37a-590a-4231-9a12-cde6f134481b' + '-' + 'fi'; var disqus_title = 'Ajatuksia itsensä voittamisesta'; var disqus_url = 'https://www.varma.fi/muut/blogi/postaukset/2016-q4/ajatuksia-itsensa-voittamisesta/'; var disqus_config = function () { this.language = 'fi'; }; (function () { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _vwo_code = (function () { var account_id = 65925, settings_tolerance = 2000, library_tolerance = 2500, use_existing_jquery = false, // DO NOT EDIT BELOW THIS LINE f = false, d = document; return { use_existing_jquery: function () { return use_existing_jquery; }, library_tolerance: function () { return library_tolerance; }, finish: function () { if (!f) { f = true; var a = d.getElementById('_vis_opt_path_hides'); if (a) a.parentNode.removeChild(a); } }, finished: function () { return f; }, load: function (a) { var b = d.createElement('script'); b.src = a; b.type = 'text/javascript'; b.innerText; b.onerror = function () { _vwo_code.finish(); }; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(b); }, init: function () { settings_timer = setTimeout('_vwo_code.finish()', settings_tolerance); var a = d.createElement('style'), b = 'body{opacity:0 !important;filter:alpha(opacity=0) !important;background:none !important;}', h = d.getElementsByTagName('head')[0]; a.setAttribute('id', '_vis_opt_path_hides'); a.setAttribute('type', 'text/css'); if (a.styleSheet) a.styleSheet.cssText = b; else a.appendChild(d.createTextNode(b)); h.appendChild(a); this.load('//dev.visualwebsiteoptimizer.com/j.php?a=' + account_id + '&u=' + encodeURIComponent(d.URL) + '&r=' + Math.random()); return settings_timer; } }; }()); _vwo_settings_timer = _vwo_code.init(); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();