Uusi uljas Niittykumpu vetää asukkaita

Liisa Joensuu 3.10.2016

Espoon Niittykumpu nousee länsimetron liikennöinnin alkaessa aivan uuteen asemaan asuin- ja palvelualueena. Niittykummun keskustassa on meneillään huikea muodonmuutos, jossa entinen kylämäinen aluekeskus muuttuu moderniksi metrokeskukseksi ja lähivuosina jopa 10 000 asukkaan kotipaikaksi. Se tarkoittaa asukasmäärän kaksinkertaistumista. Varma on mukana kasvussa alusta asti, sillä sen viisikerroksinen asuintalo valmistuu jo vuoden lopulla ensimmäiseen uuteen keskustakortteliin, Niittysillankulmaan.

Niittysillankulma on kolmen kerrostalon kortteli keskeisten katujen, Haukilahdenkadun ja Merituulentien kulmassa. Aivan naapurissa Haukilahdenkadun toisella puolella kohoaa uusi metro- ja kauppakeskus. Se parantaa kerralla niin Niittykummun saavutettavuutta kuin sen palveluja. Keväällä 2017 kauppakeskuksessa alkavat palvella K-Supermarket ja S-market sekä joukko pienempiä liikkeitä ja ravintoloita. Keskus tarjoaa niin kahvi- kuin lounaspaikkoja, Alkon, luontaistuotemyymälän, kukkakaupan kuin parturi- ja kampaamopalveluja. Kauppakeskuksen yhteyteen on rakennettu suuret parkkitalot, joten asioimaan pääsee helposti myös omalla autolla, ja hallit toimivat liityntäpysäköintipaikkoina metrolla jatkaville.

Länsimetron liikennöinnin alkaessa Niittykumpu on yhtäkkiä osa samaa logistista nauhaa kuin idän metroasemat ja sijoittuu länsiosuuden kahden vilkkaimman aseman, Tapiolan ja Matinkylän, väliin. Se ei ole syrjässä vaan nopeasti saavutettavissa samalla oranssilla kiitäjällä kuin tunnetummat aluekeskukset. Niittykummun profiili nousee, ja siihen Espoon kaupunki on varautunut hyvin tulevaa rakentamista suunnitellessaan. Niittykummun yleisilmettä kohennetaan reippaasti, asuinrakentamista lisätään ja elinkaarensa päässä olevat liikerakennukset korvataan uudella rakennuskannalla. Espoon kaupungin tavoitteena on, että puolen kilometrin säteelle Niittykummun ytimestä rakennetaan viiden vuoden kuluessa 6000 asuntoa. Uuden metro- ja kauppakeskuksen molemmin puolin on tulossa 12- ja 24-kerroksiset asuintornit.

Jo runsaan vuoden ajan Niittykummun keskustan katuja on parannettu, ja tekeillä on uusia siltoja, ramppeja ja kevyenliikenteen väyliä. Kaikki tähtää siihen, että niin auto- kuin bussiliikenne metro- ja kauppakeskukseen on sujuvaa ja kävelijöillä ja pyöräilijöillä turvalliset reitit. Aivan metrokeskuksen tuntumaan onkin rakenteilla kaksi kevyenliikenteen alikulkua, joista toiseen rakennetaan myös pyöräparkki. Vaikka katurakentaminen on häirinnyt liikennettä melkoisesti, lopputulosta kannattaa odottaa. Merituulentiestä rakennetaan lehmusten reunustama bulevardi, ja Haukilahdenkatua reunustavat tulevaisuudessa tammet ja pihlajat.

Niittysillankulma ottaa vastaan ensimmäiset asukkaansa 1.12.2016 alkaen. He pääsevät moderneihin koteihin, joissa on huoneistojen levyiset, lasitetut parvekkeet, astianpesukoneet, keraamiset keittotasot ja laminaattilattiat. He ovat myös länsimetron ja kauppakeskuksen ensimmäisiä säännöllisiä käyttäjiä. Metro suo heille loistavan mahdollisuuden ottaa yhtä hyvin haltuun naapuriasemien kautta avautuvat palvelut, Matinkylän Ison Omenan ja Tapiolan monipuolistuvan tarjonnan.

Espoon kaupungin suunnitelmissa Niittykummun rakentamista yhdistää näkemys elävästä, viihtyisästä keskuksesta, joka on matkalla urbaanimpaan suuntaan. Uusi, uljas Niittykumpu syntyy lähivuosien kuluessa. Näköalapaikan kasvulle tarjoaa Niittysillankulma; ei niinkään kulmassa vaan itse asiassa aivan keskellä.

Tutustu Niittysillankulman asuntoihin


Liisa Joensuu

Liisa Joensuu

Vapaa toimittaja, Tmi Magic Words Viestintätoimisto

@varma_tweet Varma LinkedInissä