"Leave me alone, I know what I'm doing!"

"Leave me alone, I know what I'm doing!"

01.10.2018
työkulttuuri
kiinteistöt
Blogi

Otsikon legendaarinen lause, jonka Kimi Räikkönen lausui Lotuksen tiimiradiossa muutama vuosi sitten, kuvaa hyvin monia asiantuntijoita työssään. Työkulttuuri, työhyvinvointi ja toimitilat liittyvät vahvasti toisiinsa. Työtila voi tosiaan olla muutakin kuin toimisto, tässä tapauksessa se oli auto.

Toimin kiinteistökehittäjänä ja rakennuttajana Varmassa. Hankkeita on joka lähtöön, uudis- ja korjausrakentamista, hankkeita kehityspolun alkuvaiheissa ja toimitiloista asuntoihin. Projektinjohtajana näissä hankkeissa on valtaa mutta myös vastuuta.

Otsikko tuo hymyn huulille, mutta ehkä se kertoo jotain Lotuksen tallin silloisesta työkulttuurista. Minun ei tuota lausetta onneksi tarvitse käyttää omassa työssäni eikä toivottavasti muidenkaan.

Kollegani Pauliina Heiskanen kirjoitti vuosi sitten Varman työkulttuurista, jonka kulmakivenä toimii luottamus ja oma vastuunkanto työn tuloksellisuudesta. Uusi työkulttuurimme rohkaisee työntekijöitämme entistä itsenäisempään tekemiseen sekä vahvistaa asiantuntijuutta. Esimiehen tehtävä on sparrata, tukea ja ohjata henkilöstöä kohti tavoitteita.

Työkulttuuri ja hyvinvointi kulkevat mielestäni käsi kädessä. Meidän tulee voida hyvin, jotta voimme rakentaa loistavaa työkulttuuria. Koen, että hyvinvointi on terveyttä, hyvinvointi on energiaa, hyvinvointi on onnellisuutta, hyvinvointi on hyviä ystäviä, kollegoita. Hyvinvointi on myös mukavuusalueen ulkopuolella olemista, vaikka se ei heti siltä tuntuisikaan.

Meitä on moneen lähtöön ja hyvää energiaa saamme monesta eri lähteestä. Perheestä, harrastuksista ja työkavereista. 

Työpaikalla meillä kaikilla on oikeus hyvinvointiin. Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo kirjoitti blogissaan seitsemästä askeleesta hyvään työympäristöön. Blogi käsittelee kiinteistöjen The Well Building Standard -sertifiointia, joka huomioi rakennuksen ominaisuuksien sijaan työskentelyolosuhteet ja rakennuksessa työskentelevien hyvinvoinnin. Toimitilojen ja työkulttuurin merkitys henkilöstön hyvinvoinnille ja tuottavuudelle ymmärretään edelleen valitettavan huonosti.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että teema alkaa hiljalleen nousta keskusteluun ja osalla yrityksistä jopa käytäntöön. Esimerkiksi Great Place to Work Finland palkitsi Nitorin parhaana keskisuurena työpaikkana, sillä he olivat kuluneen vuoden aikana keskittyneet uuden monikäyttöisen toimitilan rakentamiseen.

Vaikka asiantuntijatyö on itsenäistä, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että töitä tehtäisiin yksin. Tulokset saavutetaan yhdessä. Tämä vaatii tilaa kohtaamisille, fiiliksen luomiselle, mutta myös tilaa itsenäiselle työlle. Asiantuntijatyöhän ei ole enää pitkään aikaan ollut paikkasidonnaista, joten henkilökohtainen tila voi löytyä yrityksen toimitilasta, junasta, kotoa, kahvilasta - puhutaan kolmansista paikoista. Itse miellän sen siten, että teen työtehtävät missä milloinkin. Yleensä olen konttorilla. Välillä täytyy olla yksin ajatustensa kanssa, ja siihen voi riittää vastamelukuulokkeet tai oman kodin keittiön saarekkeen äärellä työskentely.

Uskon kuitenkin siihen, että jos työpaikasta tehdään erityisen houkutteleva tila, joka mahdollistaa kohtaamiset ja auttaa asiantuntijoita työssään, ihmiset tulevat sinne. Ihmiselle syntyy tunneside jokaiseen tilaan. Tilaan kannattaa panostaa, jotta tunne olisi positiivinen ja side vahva.

Benjamin Kalliola
Benjamin Kalliola
Kiinteistökehittäjä, Varma
Benjamin toimii Varmassa kiinteistökehittäjänä ja rakennuttajana. Hän kehittää hankkeita pääosin kehitysvaiheen alusta aina rakennuksen valmistumiseen asti. Hankkeita on paljon ja erilaisia: asuntoja, toimitiloja, hotelleja, opetustiloja. Benjaminia kiinnostavat erityisesti työn murros, kaupungistuminen, toimitilat ja tietysti kiinteistökehitys. Hän katsoo asioita aina kehittäjän silmin ja kehittäjän sydämellä.
var disqus_shortname = 'varmafi'; var disqus_identifier = '1b0d6cc2-0f6f-4042-b3b6-1b2c02437181' + '-' + 'fi'; var disqus_title = '"Leave me alone, I know what I'm doing!"'; var disqus_url = 'https://www.varma.fi/muut/blogi/postaukset/2018-q4/leave-me-alone-i-know-what-im-doing/'; var disqus_config = function () { this.language = 'fi'; }; (function () { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _vwo_code = (function () { var account_id = 65925, settings_tolerance = 2000, library_tolerance = 2500, use_existing_jquery = false, // DO NOT EDIT BELOW THIS LINE f = false, d = document; return { use_existing_jquery: function () { return use_existing_jquery; }, library_tolerance: function () { return library_tolerance; }, finish: function () { if (!f) { f = true; var a = d.getElementById('_vis_opt_path_hides'); if (a) a.parentNode.removeChild(a); } }, finished: function () { return f; }, load: function (a) { var b = d.createElement('script'); b.src = a; b.type = 'text/javascript'; b.innerText; b.onerror = function () { _vwo_code.finish(); }; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(b); }, init: function () { settings_timer = setTimeout('_vwo_code.finish()', settings_tolerance); var a = d.createElement('style'), b = 'body{opacity:0 !important;filter:alpha(opacity=0) !important;background:none !important;}', h = d.getElementsByTagName('head')[0]; a.setAttribute('id', '_vis_opt_path_hides'); a.setAttribute('type', 'text/css'); if (a.styleSheet) a.styleSheet.cssText = b; else a.appendChild(d.createTextNode(b)); h.appendChild(a); this.load('//dev.visualwebsiteoptimizer.com/j.php?a=' + account_id + '&u=' + encodeURIComponent(d.URL) + '&r=' + Math.random()); return settings_timer; } }; }()); _vwo_settings_timer = _vwo_code.init(); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();