Hyvinvoinnin työkaluja huippu-urheilusta

21.10.2015
työkykyjohtaminen
Blogi

Olen ammatiltani kiekonheittäjä. Meni kauan ennen kuin uskalsin sanoa tämän ääneen, mutta tällä hetkellä se on todellisuutta, ja olen ylpeä ja kiitollinen voidessani tehdä joka päivä työtä jota rakastan. Kuin varkain 15 vuoden urheilu-urani aikana koen oppineeni taitoja, joita voi hyödyntää työelämässä ammatissa kuin ammatissa. Minusta on muun muassa tullut mestari ajankäytössä ja organisoinnissa. Erilaisten tavoitteiden asettaminen, toteuttaminen ja seuranta on arkipäivää. Urheilu on opettanut äärimmäistä sitoutuneisuutta, sillä yksilöurheilija on lopulta itse vastuussa omasta menestyksestään. Matkalla on myös ollut monenlaisia haasteita ja hidasteita, ja ne ovat opettaneet nöyryyttä ja taitoja käsitellä vastoinkäymisiä. Nämä ovat olleet itselleni tärkeitä oivalluksia, sillä huippu-urheilijan ura on verrattain lyhyt.

Inspiroidun urheilusta uudelleen joka päivä, ja urheilun lisäksi toisena intohimonani on jakaa tätä inspiraatiota ja oivaltamiani asioita eteenpäin. Tähän yhtenä kanavana viime aikoina on ollut Suomen Urheiluliiton ja Varman Urheilijat Työelämään -projekti, jonka puitteissa tein kolme hyvinvointivalmennusta Kovasen upealle ja aktiiviselle myyntitiimille. Oli huikeaa huomata konkreettisesti miten paljon urheilu-urasta on ammennettavaa yrityselämään. Ensimmäisellä kerralla jaoin vinkkejä miten saada lisää energiaa ja huolehtia hyvinvoinnista helposti pienillä valinnoilla kiireisessä arjessa. Toisella kerralla aiheena oli tavoitteiden asettaminen ja itsensä motivointi, ja kolmannella kerralla puhuimme tiimityöstä ja vastoinkäymisten voittamisesta. Hedelmällisintä valmennuksessa on vastavuoroisuus, eli koen valmennuksen onnistuneen, kun osallistujat ovat aktiivisesti mukana ja keskustelua syntyy. Näin opit jäävät parhaiten mieleen, oivallusten kautta.

Haluankin jakaa muutaman hyvinvointia lisäävän vinkin, joiden toteuttamiseen tarvitaan vain oma mieli ja joista itse saan joka päivä energiaa arkeen!

Blogikirjoitus on julkaistu myös syyskuussa ilmestyneessä Varma-lehdessä.

Katso myös video, jossa kerrotaan Urheilijat työelämään -hankkeesta, jonka puitteissa Sanna Kämäräinen kävi valmentamassa kuljetusyritys Kovasen henkilöstöä. 

Sanna Kämäräinen
Sanna Kämäräinen
Kiekonheittäjä
Sanna Kämäräinen on 29-vuotias kiekonheittäjä ja moninkertainen Suomen mestari, jonka oma ennätys on 61,07 metriä. Hän edustaa Lapinlahden Vetoa.
var disqus_shortname = 'varmafi'; var disqus_identifier = '848208f5-a347-4f78-b74c-2ebbdda47ccf' + '-' + 'fi'; var disqus_title = 'Hyvinvoinnin työkaluja huippu-urheilusta'; var disqus_url = 'https://www.varma.fi/muut/blogi/postaukset/hyvinvoinnin-tyokaluja-huippu-urheilusta/'; var disqus_config = function () { this.language = 'fi'; }; (function () { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _vwo_code = (function () { var account_id = 65925, settings_tolerance = 2000, library_tolerance = 2500, use_existing_jquery = false, // DO NOT EDIT BELOW THIS LINE f = false, d = document; return { use_existing_jquery: function () { return use_existing_jquery; }, library_tolerance: function () { return library_tolerance; }, finish: function () { if (!f) { f = true; var a = d.getElementById('_vis_opt_path_hides'); if (a) a.parentNode.removeChild(a); } }, finished: function () { return f; }, load: function (a) { var b = d.createElement('script'); b.src = a; b.type = 'text/javascript'; b.innerText; b.onerror = function () { _vwo_code.finish(); }; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(b); }, init: function () { settings_timer = setTimeout('_vwo_code.finish()', settings_tolerance); var a = d.createElement('style'), b = 'body{opacity:0 !important;filter:alpha(opacity=0) !important;background:none !important;}', h = d.getElementsByTagName('head')[0]; a.setAttribute('id', '_vis_opt_path_hides'); a.setAttribute('type', 'text/css'); if (a.styleSheet) a.styleSheet.cssText = b; else a.appendChild(d.createTextNode(b)); h.appendChild(a); this.load('//dev.visualwebsiteoptimizer.com/j.php?a=' + account_id + '&u=' + encodeURIComponent(d.URL) + '&r=' + Math.random()); return settings_timer; } }; }()); _vwo_settings_timer = _vwo_code.init(); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();