Kasvu – mitä se oikein on?

Jari ja Sanna Mäkinen 22.9.2015

Kasvu on monen mielestä suurempaa myyntiä, liikevoiton kasvua tai työntekijämäärän kasvua. Kasvu voi olla myös yrityksen toiminnan järkeistämistä, uudistuksia ja uudistumista sekä henkistä kasvua. Me Pentisolissa olemme pari viimeistä vuotta laittaneet kivijalkaa kuntoon. Olemme satsanneet rakennuksen turvallisuuteen, sertifiointiin ja toimintamme järjestelmällisyyteen sekä työntekijöidemme päivittäisten toimien järkevöittämiseen ja helpottamiseen kuin myös taloudellisempaan tekemiseen. Nämä kaikki ovat omalta osaltaan kasvua. Ei pelkästään kasvavat numerot, jotka toki ovat tärkeitä, mutta niiden taustalta pitäisi löytyä se vahva pohja, jonka päällä seisomme päivittäin. Näillä samoilla keinolla voimme myöskin kasvattaa myyntiä kansainvälisillä markkinoilla. Laatu, suomalainen sisu, kova tekemisen meininki ja hyvämaineinen maa, näillä eväillä on helpompi kilpailla kovassa kansainvälisessä paineessa.

Taloustilanne maassamme on melkoisen kurja. Nyt tarvitaan tekoja kaikilta. Emme voi olla viittaamatta tässä pääministerin puheeseen, jossa hän kertoi tavoitteeksi, että suomalaiset yritykset investoisivat Suomeen ja palkkaisivat uusia työntekijöitä Suomessa. Meillä Pentisolissa on ihan sama tavoite, mekin haluamme palkata uusia työntekijöitä ja pitää työpaikat Suomessa. Hallitus odottaa yrityksiltä ja yritysjohtajilta johtajuutta ja taitavuutta sekä ripauksen lisää isänmaallisuutta. Mekin odotamme, eritoten kaikilta kotimaisilta yrityksiltä tuota isänmaallisuutta, ostetaankin kotimaasta sen sijaan, että tuodaan muualta. Saataisiin pidettyä työt kotimaassamme. Se ei välttämättä aina ole halvin ratkaisu, mutta pidemmän päälle meidän kaikkien etu. Yritetäänhän yhdessä? Kuten pääministerikin kertoi, saksalainen työnantaja miettii ensisijaisesti sitä, miten työ voidaan jatkossakin tehdä kotimaassa, niin mietimme mekin ja olemme täällä palvelemassa kaikkia yrityksiä! Nostetaan yhdessä Suomi ylös ja sen kautta kovaan Kasvuun!

Bloggaamme seuraavan kerran lokakuussa, Kasvun Karnevaalin jälkeen. Odotamme innolla sen antia, peukut pystyyn! http://www.kasvuopen.fi/karnevaali 

www.pentisol.fi
Varma mukana Kasvu Openissa 2015