Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Uskallatko tartuttaa yritykseesi menestystaudin?

Mika Mäkinen 18.4.2016

Olen hieman hämmentynyt. Minulla on nimittäin osana Varman joukkuetta mahdollisuus kuulla lähes päivittäin suomalaisyritysten huikeita onnistumistarinoita. Ja niitä toden totta löytyy, vaikka iltauutisten perusteella voisi päätellä toisin. Yritysten keskuudessa käy nyt siis kova pöhinä ja yrityskentässä tapahtuu kasvun näkövinkkelistä laajalla rintamalla hyviä asioita. Mutta missä niistä kerrotaan? Valitettavan harvoin iltauutisissa – tai missään muussakaan mediassa.

Olenkin vahvasti sitä mieltä, että meidän pitää saada valjastettua tämä draivi yritysten kesken leviäväksi positiiviseksi tartuntataudiksi, jonka taudinkuvaan kuuluu innostuminen ja onnistuminen. Nimittäin mitä enemmän ihmiset ja yritykset toistensa esimerkeistä innostuvat, sitä suuremmin me yhteiskuntana onnistumme. Innostumisen ja onnistumisen välillä on selkeä yhteys – ja vain yhden kirjaimen ero.

Millaisia poppakonsteja siihen tarvitaan? Ei sen kummempaa kuin kohtaamisia. Mahdollisuuksia kuulla muiden tarinoita, jakaa omia onnistumisia ja kasvun eväitä muille.

Olemme jo voineet todistaa tällaisten kohtaamisten voiman useissa Varman järjestämissä tilaisuuksissa, joihin olemme kutsuneet mukaan suomalaisia kasvuyrityksiä. Olemme niissä ilolla havainneet, että kun tilanne on otollinen, ihmiset todella haluavat kertoa muille onnistumisistaan, menestyksestään ja innovaatioistaan. Tilaisuudet ovat myös meille varmalaisille otollinen paikka kuulla, kuunnella, keskustella ja ennen kaikkea oppia. Otamme opin nöyrin mielin vastaan, sillä vain ymmärryksen lisääntyessä voimme itsekin tukea yrittäjiä paremmin heidän kasvu-urallaan.

Yhdessä sparraaminen, jakaminen ja oppiminen eivät ole koskaan ajanhukkaa. Moni yrittäjä onkin todennut, että kun oman yrityksen kasvutarinan jakaa muille, saa itsekin perspektiiviä omaan tekemiseen. Mitä kaikkea onkaan matkan varrella tullut tehtyä? Tämän päivän hektisessä maailmassa on niin helppo jämähtää juoksemaan omaa rataa sivuilleen vilkuilematta. Vielä kymmenen vuotta sitten menestyvän yrittäjän tunnusmerkkejä olivat toimiviksi todetuissa käytännöissä pitäytyminen ja raskas puurtaminen. Nyt on toisin. Nopeasti muuttuvassa digitaalisessa taloudessa jatkuva uuden etsiminen ja rohkea kokeilu ovat välttämättömyys, sillä muutoin kilpailijat kiilaavat nopeasti rinnalle ja ohi. Kannustankin yrityksiä painamaan rohkeasti käsijarrua ja hakeutumaan muiden menestyjien ja menestysnälkäisten yritysten joukkoon hakemaan perspektiiviä ja uudenlaisia ajatuksia omaan tekemiseen.

Saatat kenties kohdata perheyrityksen edustajan, joka kertoo, kuinka heidän kaltaisensa yritys on onnistunut kasvamaan useassa polvessa ja kaikesta huolimatta säilyttämään perhekeskeisen fiiliksen ja työntekijöiden ylpeyden työnantajaa kohtaan. Onko heidän salaisuutensa turhan byrokratian välttäminen, maanläheisempi, ihmiskeskeisempi ja välittävämpi johtaminen? Mene ja tiedä, mutta varmaan sinunkin yrityksesi voi oppia heiltä jotain.

Tai millaista oppia löytyy nuoren yrittäjäporukan tarinasta, joka on lähtenyt tekemään omaa juttuaan hyvällä fiiliksellä, kovalla itseluottamuksella, ilolla ja rohkeudella ja onnistunut synnyttämään jotain aivan uutta ja erilaista? Onko heidän salaisuutensa mieletön draivi, rento meininki, uudenlainen ajattelu vai perinteiset rajat rikkova tapa tehdä töitä?

Suomi on täynnä hienoja onnistumistarinoita sekä tilaisuuksia kuulla ja oppia niistä. Kysymys kuuluukin: haluatko sinä astua näiden toisiaan tukevien ja menestyvien yritysten joukkoon, jotka saattavat tartuttaa sinunkin yritykseesi ”menestymisen taudin” eli intohimon innostua, onnistua, kasvaa ja kehittyä?

Lue lisää:


Mika Mäkinen

Mika Mäkinen

Varman yritysasiakkuuksien johtaja

@varma_tweet Varma LinkedInissä

Kategoriat

Avainsanat