Rakennamme yhdessä kasvua

27.03.2015
kasvu
Blogi

Käytännön teot ratkaisevat yritysten päivittäisessä toiminnassa. Käytännönläheinen työskentely on olennainen osa myös jokavuotista Kasvu Openia. Suomen suurin yritysten kasvun sparrauskilpailu, lukuisten tilaisuuksien sarja, käynnistyi talvella. Kasvu Open 2015 huipentuu Jyväskylässä pidettävään finaaliin ensi lokakuussa.

Kasvu Open toimii samalla tavalla, jolla mekin Varmassa haluamme olla mukana edistämässä suomalaisten kasvuyritysten menestystä. Kasvu Openissa yrittäjät ja eri alojen asiantuntijat sparraavat alueellisiin tapahtumiin osallistuvien yritysten avainhenkilöitä.

Suomi elää suuren rakennemuutoksen aikaa. Tarvitsemme lisää kasvuyrityksiä. Vakiintuneempienkin pk-yritysten joukosta pitäisi löytyä nykyistä enemmän vahvoja kasvajia ja kansainvälistyjiä, jotka ovat halukkaita investoimaan ja työllistämään nykyistä enemmän. Suuryritykset puolestaan uudistavat toimintojaan kovaa tahtia vastatakseen markkinoiden muutoksiin – nekin kaipaavat lisää yrittäjämäistä ja sisukasta asennetta.

Tarvitsemme kasvuyrityksiä ja yrittäjämäistä sisukkuutta. Kasvu Open tarjoaa juuri tätä.

Uskon, että meillä varmalaisilla on myös annettavaa Kasvu Openin osallistujille. Olemme mukana sparraamassa mylläreinä useissa tilaisuuksissa ja järjestämme myös muutaman paikallisen tapahtuman.

Haluamme tarjota kasvuyrittäjille monipuolisesti neuvoja sekä yhteisissä keskusteluissamme tuoda esille myös uusia näkökulmia yrityksen kehittämiseen. Kasvuyrityksen menestyksessä liiketaloudellisten asioiden rinnalla ovat ratkaisevassa roolissa myös yrittäjien ja avainhenkilöiden hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvät asiat, kuten myös koko henkilöstön hyvinvointi ja kehittäminen. Samalla me varmalaiset kuulemme kasvuyrittäjiltä heidän kokemuksistaan nuoren yrityksen kehittämisestä ja saamme tietoja näiden yritysten tarpeista. Tämä auttaa paitsi kehittämään Varman pk-yrityksille suunnattuja palveluita myös viemään suuryritysasiakkaillemme viestiä siitä, millä tavoin ja millaisella asenteella nuoret kasvuyritykset ja ennen kaikkea ihmiset niissä vastaavat kovan kasvun, muutosten ja markkinoiden tiukkojen vaatimusten tuomiin haasteisiin.

Yritysten menestys - niin pienten kuin suurten, yhtä lailla nuorten kuin vakiintuneempien yhtiöiden kasvu - lisää Suomessa työpaikkojen määrää, tuo vaurautta ja kerryttää verotuloja. Samalla tämä taloudellinen menestys turvaa myös meidän ja myös tulevien polvien eläkkeet.

Yrityksen menestyksen olennainen tekijä on myös johdon ja henkilöstön työkyvyn ja muun työhyvinvoinnin säilyminen hyvänä muutostenkin keskellä.

Varma kertoo Kasvu Openista ja sen tapahtumista verkkosivuillaan pitkin vuotta. Lisäksi tässä blogikirjoitusten sarjassa käsittelemme Kasvu Openin teemoja monesta eri näkökulmasta. Haluamme Varmassa olla yrittäjien kanssa yhteistyössä oppimassa ja yritysten kasvua rakentamassa.

Lue lisää Kasvu Openista

Ville-Veikko Laukkanen
Varatoimitusjohtaja ja asiakkuuksista vastaava johtaja, Varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä