Kansainväliset sijoitukset

Kansainvälisten ja kotimaisten rahastomuotoisten kiinteistösijoitusten arvo oli 30.9.2017 yhteensä 815 miljoonaa euroa ja tuotto 1.1.-30.9.2017 oli 5,9 %. Kansainvälisten rahastomuotoisten sijoitusten arvo oli 680 miljoonaa euroa. Valtaosa kaikista kiinteistösijoituksistamme, lähes 80 %, kohdistuu Suomeen.

Pääosa kansainvälisistä sijoituksistamme tapahtuu hajautettujen kiinteistörahastojen kautta. Näitä täydennämme mm. kohdekohtaisilla rahastoilla ja yhteissijoituksilla. Kansainvälisissä sijoituksissa olemme painottaneet Euroopan isoimpia kiinteistömarkkinoita Britanniaa, Ranskaa ja Saksaa sekä Ruotsia.

Esimerkkejä sijoituksistamme:

  • Skärholmen Centrum www.skhlm.se yhdessä Grosvenorin kanssa: Skärholmen Centrum on yksi Ruotsin suurimmista kauppakeskuksista ja sijaitsee Tukholman eteläpuolella. Vuokrattava pinta-ala on noin 100 000 m² ja siellä on noin 175 liikettä. Kauppakeskuksessa käy vuosittain yli 14 miljoonaa asiakasta. 
  • TaunusTurm www.taunusturm.de/en yhdessä TishmanSpeyerin kanssa: TaunusTurm on Saksassa Frankfurtin ydinkeskustassa sijaitseva 40-kerroksinen vuonna 2014 valmistunut toimistokiinteistö. Kiinteistössä on noin vuokrattavaa toimisto- ja liiketilaa sekä asuntoja noin 65 400 m2 ja sille on myönnetty LEED Platinum ympäristösertifikaatti.
  • Audley Court www.audleyretirement.co.uk yhdessä Moorfieldin kanssa: Audley kehittää ja operoi retirement village –tyyppisiä laadukkaita senioriasuntoja Iso-Britanniassa.