Laskurit

Yrittäjän laskuri 2018

Laske työtulojen vaikutus sosiaaliturvaasi sekä arvioi vakuutusmaksujen suuruus.

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL)

YEL:n piiriin kuuluvat 18–67-vuotiaat.
Voit jäädä eläkkeelle aikaisintaan @RetirementYear v @RetirementMonth kk ikäisenä. Ylin eläkeikä @RetirementYear-vuotta. Tällä laskurilla voit laskea 70 ikävuoteen saakka.
0 € / arkipäivä
0 € / arkipäivä
Työttömyyspäiväraha
0 € / työpäivä
0 € / työpäivä
0 € / kuukausi

0 € / vuosi
0 € / kuukausi

Työntekijän eläkevakuutus (TyEL)

€ / vuosi

0 € / kuukausi
Ota vakuutus Muuta työtuloa
Jätä yhteydenottopyyntö
Kiitos yhteydenotosta. Olemme sinuun pian yhteydessä.
Takaisin

Laskennassa on käytetty mm. seuraavia oletuksia:

Turva-arviot perustuvat vain tähän vakuutukseen ja ovat suuntaa-antavia. YEL-vakuutuksen työtulo on ollut voimassa 2 vuotta. Työttömyysturvan laskennassa on oletettu, että henkilöllä ei ole huollettavia lapsia. Mukana on arvio elinaikakertoimen vaikutuksesta. Henkilön asuinpaikka on Suomi. Eläkearviot ovat ostovoimaltaan tämän päivän arvossa.

Huomiot

Sairauspäiväraha: Yrittäjä on oikeutettu sairauspäivärahaan, jos hän on sairauden takia työkyvytön ja ollut vähintään 3 kuukautta ennen työkyvyttömyyttä ansiotyössä työntekijänä tai yrittäjänä. Jos työedellytys ei täyty, voi sairauspäivärahaa saada vasta, kun työkyvyttömyys on jatkunut yhdenjaksoisesti 55 päivää. Ansiosidonnainen päiväraha: Ansiosidonnaisen päivärahan saaminen edellyttää yrittäjän jäsenyyttä työttömyyskassassa. Vakuutusmaksu: YEL-vakuutusmaksun voi maksaa joko yrittäjä itse tai yritys. Maksu on molemmille vähennyskelpoinen meno verotuksessa. YEL turvaa myös työkyvyttömyystilanteessa ja perheenhuoltajan kuollessa. YEL-eläke on vanhuuseläkkeen määrä syöttämälläsi työtulolla.

Ohjeet

Arvioi vakuutusmaksu 2018

Katso miten eräkuukaudet ja vakuutusmaksukorko vaikuttavat maksun suuruuteen.

Syötä luku muodossa '18 500,00'. Jos kuukausiansio on alle 58,27 €, sitä ei tarvitse vakuuttaa.
Syötä luku muodossa '25,3'. Maksuprosentin oltava väliltä 17–26 %.
Syötä luku muodossa '18 500,00'. Vuonna 2018 pienin mahdollinen YEL-työtulo on 7 656,26 €/v ja suurin 173 825 €/v.
Maksuerien lkm Kokonais -maksu Keskimääräinen maksuerä

Maksuerän aloituskuukausi

Takaisin

Eräkuukausien valinta vaikuttaa TyEL- vakuutusmaksun määrään

TyEL-vakuutusmaksujen laskemisessa käytetään vakuutusmaksukorkoa. Korko vaikuttaa maksuun alkuvuodesta maksua alentavasti ja loppuvuodesta maksua korottavasti.

Voit muuttaa oletusarvona olevaa maksuprosenttia. Varman asiakkaana voit katsoa oman vakuutuksesi maksuprosentin kirjautumalla verkkopalveluumme.

Ennakkopalkkasumma on vuositasoinen arvio kaikkien työntekijöiden palkoista.

Eräkuukausien valinta vaikuttaa YEL-maksun määrään

Vakuutusmaksujen laskemisessa käytetään vakuutusmaksukorkoa. Korko vaikuttaa maksuun alkuvuodesta maksua alentavasti ja loppuvuodesta maksua korottavasti.

YEL:n mukaan vakuutetaan 18–67 -vuotiaat. Vakuutusmaksuprosentti on sama kaikissa työeläkeyhtiöissä ja sen vahvistaa sosiaali-ja terveysministeriö.

Aloittavan yrittäjän alennusprosentti

Aloittavan yrittäjän alennusprosentti on 22 % . Alennuksen piiriin kuuluvat yrittäjät, jotka aloittavat ensimmäisen kerran YEL:n mukaisen yrittäjätoiminnan tai aloittavat toisen yrittäjätoimintajakson ja alennusaikaa on jäljellä.