Finlaysonin alue elää ajassa

26.03.2015
kiinteistöt
Artikkeli

Finlaysonin alue on historiallinen ja moderni toimitilaympäristö Tampereen sydämessä. Varman näkökulmasta on tärkeää, että alue pysyy jatkossakin kiinnostavana niin toimitilojen käyttäjille kuin kaupungin asukkaillekin.

Finlaysonin perinteikäs tehdasalue on saneerattu viimeisen 15 vuoden aikana nykyaikaiseksi toimisto- ja liikekiinteistöksi, jossa toimii tällä hetkellä yli 100 eri alojen yritystä.

– Finlaysonin alue on historiallinen, mutta samalla moderni toimitilaympäristö, joka on täynnä elämää. Alueella toimii tietotekniikan alan yrityksiä, ravintoloita, palveluyrityksiä, elokuvateatterikeskus ja museoita. Kokonaisuutena Finlaysonin alue on siis toimiva työssäkäyntialue ja elävä vapaa-ajankeskus, kiinteistöpäällikkö Hannu Boman toteaa.

– Varman näkökulmasta on tärkeää, että alue pysyy jatkossakin kiinnostavana niin toimitilojen käyttäjille kuin asukkaillekin. Finlaysonin alue on jo historiansa näkökulmasta merkittävä osa Tampereen keskustan kaupunkikuvaa, joten meille on tärkeää tukea keskustan vetovoimaisuutta ja kuulla eri tahojen näkemyksiä keskustan kehittämisestä, rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo lisää.

Miltä näyttää vuosi 2030?

Varma kutsuikin helmikuussa koolle Tampereen kaupungin, Tampereen teknillisen yliopiston ja kaupan edustajat kuullakseen näkemyksiä kaupungin, kaupan, työelämän, työpaikkojen ja työn tekemisen tulevaisuuden näkymistä.

– Pohdimme yhdessä, miten ja mihin suuntaan Tampereen kaupunki kehittyy ja millainen rooli Finlaysonin alueella on kokonaiskuvan kannalta, mitä Finlaysonin alueella tapahtuu vuonna 2030, millainen alueen vuorovaikutus on voimakkaasti kasvavan Tampereen keskustan kanssa ja millaisten yritysten ja ihmisten alue se voisi silloin parhaimmillaan olla, Boman kertoo.

Tilaisuudessa kuultiin myös asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, millaista työtä vuonna 2030 tehdään, missä ihmiset työtä tekevät sekä kaupan tulevaisuuden näkymiä.

– Tilaisuus oli antoisa mahdollisuus vaihtaa näkemyksiä siitä, miten Finlaysonin aluetta tulisi kehittää, jotta se tukisi tulevaisuudessakin parhaalla tavalla Tampereen keskusta-alueen kehittämisen suuntaviivoja, Vaarasalo toteaa.

Mediataloon haetaan uusia käyttäjiä

Tällä hetkellä ajankohtainen hanke alueella ns. mediatalona tunnettu kiinteistö TR9.

Kiinteistö toimi pitkään TAMKin taiteen, viestinnän ja median opetustiloina, mutta nyt kyseinen toiminta on siirtynyt Tohloppiin ja tiloihin haetaan uusia käyttäjiä, Boman kertoo.

Tilojen on tuettava uudenlaisia työtapoja

Kiinteistö on peruskorjattu Tampereen kaupungin toimesta kymmenisen vuotta sitten, joten se on Vaarasalon mukaan teknisesti melko ajanmukaisessa kunnossa.

– Rakennus on hieno kokonaisuus, joten sinne voidaan toteuttaa toimivia ja moderneja työympäristöjä. Perinteiset, puhdasoppiset avotoimisto- tai "koppikonttori"-tyyppiset ratkaisut eivät kokemustemme mukaan välttämättä enää tue parhaalla tavalla modernia tapaa tehdä työtä. Yritykset tarvitsevat monikäyttöisiä tiloja, joissa on avotilan lisäksi myös vetäytymistiloja, kuten projektityöhuoneita ja ryhmätyötiloja. Siksi monikäyttöinen työympäristö on hyvin todennäköinen lähtökohta näidenkin tilojen uudistamiselle, mutta muutokset toteutetaan toki aina tilan käyttäjien tarpeiden mukaan, Vaarasalo toteaa.

Mikäli kiinnostuit Finlaysonin alueen Mediatalon (TR9) vapaista toimitiloista, ota yhteyttä kiinteistöpäällikkö Hannu Bomaniin, 0400 382 122 tai etunimi.sukunimi@varma.fi.

Teksti: Commia/Mia Heiskanen

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _vwo_code = (function () { var account_id = 65925, settings_tolerance = 2000, library_tolerance = 2500, use_existing_jquery = false, // DO NOT EDIT BELOW THIS LINE f = false, d = document; return { use_existing_jquery: function () { return use_existing_jquery; }, library_tolerance: function () { return library_tolerance; }, finish: function () { if (!f) { f = true; var a = d.getElementById('_vis_opt_path_hides'); if (a) a.parentNode.removeChild(a); } }, finished: function () { return f; }, load: function (a) { var b = d.createElement('script'); b.src = a; b.type = 'text/javascript'; b.innerText; b.onerror = function () { _vwo_code.finish(); }; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(b); }, init: function () { settings_timer = setTimeout('_vwo_code.finish()', settings_tolerance); var a = d.createElement('style'), b = 'body{opacity:0 !important;filter:alpha(opacity=0) !important;background:none !important;}', h = d.getElementsByTagName('head')[0]; a.setAttribute('id', '_vis_opt_path_hides'); a.setAttribute('type', 'text/css'); if (a.styleSheet) a.styleSheet.cssText = b; else a.appendChild(d.createTextNode(b)); h.appendChild(a); this.load('//dev.visualwebsiteoptimizer.com/j.php?a=' + account_id + '&u=' + encodeURIComponent(d.URL) + '&r=' + Math.random()); return settings_timer; } }; }()); _vwo_settings_timer = _vwo_code.init(); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();