Koko henkilöstö kuntoon

Koko henkilöstö kuntoon

9.3.2015

Työnantaja yllyttää liikkumaan, ja yllykkeeseen tarttuva ne, jotka liikkuvat muutenkin. Kuulostaako tutulta? Otto Brandt -konserni kiinnittää nyt huomiota liikkumattomiin. Tuloksia näkyy jo.

Vapaa-ajan ajoneuvoja myyvä Otto Brandt tarjoaa kiehtovan työympäristön moottoriurheilun harrastajille, mutta työ itsessään ei takaa fyysistä ponnistelua. Niinpä konsernissa on mietitty, miten henkilöstö pysyisi kunnossa.

Touhutorstai on kannustanut työntekijöitä esittelemään kollegoilleen omia lajejaan, esimerkiksi retkiluistelua ja pesäpalloa. Lenkkikerho on yllyttänyt ihmisiä aamulenkille työaikana, ja liikuntasetelit ovat tarjonneet vapaavalintaisia etuja.

– Nyt yritämme saada liikkeelle myös ne huonompikuntoiset, jotka eivät ole lähteneet mukaan näihin, sanoo talous- ja henkilöstöjohtaja Paula Parviainen.

Firman suurin pudottaja

Viime kesänä konsernissa alkoi Otto Brandtin suurin pudottaja -kilpailu, johon saivat osallistua ylipainoiset tai vyötäröstään pulleat työntekijät.

– Heille järjestetään säännöllisesti luentoja ja punnituksia ensi kesäkuuhun asti, ja he voivat vaihtaa vinkkejä ja tsempata toisiaan yhteisessä Facebook-ryhmässä. Luvassa on Rooman ja Dubain matkapalkinnot, Parviainen kertoo.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana parinkymmenen hengen joukko on pudottanut keskimäärin 4,5 kiloa henkeä kohden, osa jopa 20 kiloa.

Laihdutusohjelma ohjasi monet huonokuntoiset myös tyky-päivien kuntotestiin, joka on yleensä kiinnostanut vain hyväkuntoisia.

– Se oli hyvä tapa testata lähtötaso ja selvittää turvallisia tapoja liikkua.

Ei ihmeemmin poissaoloja

Otto Brandt -konserni vaikuttaa työntekijöidensä terveyteen myös ylläpitämällä omaa ruokalaa Vantaan Tuupakassa, jossa työskentelee kolmannes noin 180 työntekijästä.

– Haluamme tarjota monipuolista, terveellistä ruokaa, koska lähellä on niin paljon epäterveellisiä houkutuksia, Parviainen sanoo.

Konserni on myös tiivistänyt yhteistyötään työterveyshuollon kanssa.

– Meillä oli kyllä jo valmiiksi vähän poissaoloja, Parviainen toteaa.

Parviaisen mukaan työterveyshuollon painopistettä yritetään joka tapauksessa siirtää sairauksien hoidosta ennalta ehkäisyyn. Työntekijät nimittäin kolhivat itseään vauhdikkaissa harrastuksissaan.

– Olemme saaneet jo hurjan hyviä tuloksia yhteistyötä parantamalla.

Perheyrityksen henkeä

Otto Brandtin työhyvinvointisuunnitelma vaikuttaa ilmeisen kattavalta, mutta kaikki panostukset eivät löydy edes sieltä. Konserni on tarjonnut taloudellista apua muun muassa vakavan sairauden hoitokuluihin.

– Tämä on sitä perheyrityksen henkeä. Ihmiset eivät ole vain työntekijöitä. On erilainen tunnelma ja välittämisen aste, kuin isossa kasvottomassa yrityksessä. Haluamme, että ihmiset voivat hyvin ja tykkäävät olla täällä töissä.

Teksti: Marianna Salin
Kuva: Piia Arnould

Lue lisää työkykyjohtamisesta
Otto Brandt -konserni

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi