Uusia vuokrakoteja Arabianrantaan

Uusia vuokrakoteja Arabianrantaan

25.02.2015
kiinteistöt
Artikkeli

Arabianrantaan valmistuu tämän vuoden aikana kaksi Varman rakennuttamaa vuokrataloa. Kohteet viimeistelevät valmistuttuaan Arabianrannan ydinalueen asuinrakentamisen osalta.

Arabianrantaan nousee tämän vuoden aikana kaksi Varman rakennuttamaa vuokrataloa.

– Arabiankatu 4 valmistuu kevään aikana ja Arabiankatu 8 vuoden lopussa. Ne täydentävät valmistuttuaan varsinaisen Arabianrannan ydinalueen valmiiksi, Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo kertoo.

Arabianrannan maamerkki

Asunto Oy Helsingin Arabiankatu 4:ssä tulee olemaan 145 asuinhuoneistoa ja n. 280 m2 liiketilaa. Huoneistojen pysäköintipaikat sijoittuvat autohalliin pihakannen alle.

– Osassa huoneistoja on oma sauna. Sen lisäksi asukkaiden käytettävissä on ylimmän kerroksen tilava saunaosasto, jonka yhteydessä on parvekkeellinen oleskelutila. Kohteessa tulee olemaan runsaasti myös muuta yhteistilaa.

13-kerroksinen Asunto Oy Helsingin Arabiankatu 8 on valmistuttuaan alueen näyttävä maamerkki. Tähän kohteeseen valmistuu 65 asuinhuoneistoa ja n. 375 m2 liiketilaa. Huoneistojen autopaikat sijoitetaan rakennuksen vieressä sijaitsevaan Arabian Parkkiin.

– Asukkaiden käytettävissä on kaksi tilavaa kattoterassia sekä ylimmän kerroksen saunaosasto, jonka yhteydessä on kaksi parveketta. Lisäksi kohteessa tulee olemaan runsaasti muuta yhteistilaa kuten pesula ja kerhohuone.

Käytännöllistä asumista

Vaarasalo kertoo, että molempiin kohteisiin on haluttu tarjota asukkaille tilavat kattoterassit saunaosastoineen.

– Yhteissauna korvaa pienimpien asuntojen omat saunat. Mielestämme kaikkein pienimpiin asuntoihin ei ole järkevää suunnitella omia saunoja, vaan panostaa mieluummin asunnon käytännöllisyyteen ja säilytystiloihin. Arabiankatu 4:ssä on myös muutama parvellinen asunto, joiden parvi on kelpoa asuintilaa, sillä niissä on ikkuna. Ylipäätään asuntojen varustelutaso on hyvää Varman tasoa.

Liiketilat elävöittävät katukuvaa

Molemmissa kohteissa on katutasossa vuokrattavia liiketiloja.

– Kaupunkisuunnittelun tahtotilana on elävöittää kaupunkikuvaa liiketiloilla. Useinhan katutasossa sijaitsevat tilat toimivat lähinnä pyörävarastoina. Arabianranta on hyvin vireä kaupunginosa, joten se tarjoaa hyvän toimintaympäristön yrittäjille.

Kaikkien pihat käytössä

Vaarasalo kertoo, että Arabianrannan luonteenpiirteisiin kuuluu myös yhteispiha-ajattelu. Yhteispihat ovat kaikkien Arabianrantalaisten yhdessä omistamia ja yhteiseen käyttöön suunniteltuja korttelipihoja.

– Arabiankatu 8 tulee liittymään tähän järjestelmään, sillä tontti on tiukka, eikä anna mahdollisuuksia rakentaa omaa piha-aluetta. Taloon tulee kaksi suurta kattoterassia, jossa on mm. istutusaltaita ja oleskeluryhmiä, mutta ne eivät korvaa pihaa. Arabiankatu 4:llä on oma piha-alue, joten se ei tule liittymään yhteispihajärjestelmään.

Taide on läsnä

Arabianrannan alueen erityispiirteenä on myös taiteellisen elementin huomioiminen suunnitteluvaiheessa.

– Osassa Arabianrannan kortteleita on asemakaavassa edellytetty korttelitaidetta eli rakennuksiin on integroitu taideteoksia julkisivuun, porrashuoneisiin tai piha-alueille. Varman tonteilla ei ole tätä vaatimusta, mutta ajatusta sovelletaan mm. graafisen betonin muodossa, mikä tarkoittaa, että Arabiankatu 4:n julkisivussa on grafiikkaa.

Realia asuntovuokraus on käynnistänyt Arabiankatu 4:n asuntojen ja liiketilojen vuokrauksen.

Arabiankatu 8 liiketilojen vuokraus on käynnistynyt ja siitä vastaa Realia toimitilavuokraus. Asuntovuokraus käynnistyy loppukesästä 2015.

Lue lisää Arabianrannan alueesta

As Oy Helsingin Arabiankatu 4

Teksti: Commia/Mia Heiskanen
Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä