Laadun pitää näkyä kaikessa

08.06.2015
vastuullisuus
Artikkeli

Laatuasiat ovat keskeisiä Eskimo Finland Oy:ssä, joka valmistaa tuotteita ruuan valmistukseen, kuljetukseen ja säilytykseen. Operatiivinen johtaja Pauli Aaltonen kertoo, että yhtiö painottaa laatua kaikessa toiminnassaan.

– Laatu on kilpailutekijä. Tuotteiden on oltava eettisiä, ekologisia ja laadukkaita. Kaikki yhtiömme työntekijät ymmärtävät laadun merkityksen ja oman asenteensa ratkaisevan merkityksen. Iloisuus on yksi yhtiön virallisista arvoista”, Aaltonen sanoo.

Eettisyys ja ekologisuus näkyvät sekä Eskimon tuotteissa että Rauman Lapissa sijaitsevan tehtaan toiminnassa - koko logistiikkaketjua ja yhteistyökumppaneiden tärkeää roolia unohtamatta.

– Kuluttaja päättää, millaisia tuotteita hän ostaa, mutta me haluamme tarjota lisää esimerkiksi kuitupohjaisia ja kompostoitavia pakkauksia.

Ekologisuus on erityisen tärkeää Eskimon toimialalla, sillä julkinen keskustelu esimerkiksi tuotteiden pakkaamisesta ja käytettyjen pakkausten kierrätettävyydestä on kaikissa länsimaissa vilkasta. Eskimon tehdas lämmitetään puuhakkeella. Energiankulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet.

Monipuolisesti toteutetun laadun ohella Eskimo painottaa kotimaisuuttaan, joka sekin on Aaltosen mukaan osa laatua. Raaka-aineista suuri osa hankitaan Suomesta, mieluiten hyvin läheltä.

– Koko tuotantoketjun laatua on helpompi valvoa, kun kumppanit eivät ole kaukana, Aaltonen toteaa.

Aaltosen mukaan tärkeintä on, että laadusta huolehditaan toiminnan joka saralla. Laadukas kokonaisuus edellyttää, että laatu ei petä missään kohdin. Vain tätä kautta tuotteen loppukäyttäjä tuntee saavansa parasta laatua.

Teksti: Martti Ristimäki
Kuvat: Eskimo Finland Oy

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();