Saimaan Kylpylä

15.06.2015
kiinteistöt
Artikkeli

Uusi Paviljonki lisää Saimaan kylpylän majoituskapasiteettia

Luonnonkauniilla, 300 hehtaarin alueella sijaitseva Saimaan kylpylän lomakeskus on monipuolinen matkailukohde. Alueelle on nyt rakenteilla Uusi Paviljonki, joka lisää alueen majoituskapasiteettia.

Nykyinen Saimaan kylpyläkokonaisuus rakentuu alueelle, jolla on pitkät perinteet täysihoitola- ja hotellitoiminnassa. Ensimmäinen hotelli- ja kylpyläkeskus - Rauha pensionaat för turister - avattiin jo vuonna 1894 isännöitsijä Gustav Almin toimesta. - Saimaan kylpylän paikalla on toiminut vuosikymmenten saatossa mm. hyvinvointikylpylä ja sairaala. Sairaala lakkautettiin 2000-luvulla ja kiinteistöt jäivät tyhjilleen. Vuonna 2009 aloitettiin uuden kylpylähotellin rakentaminen entisiin sairaalakiinteistöihin. Vanhat kiinteistöt kunnostettiin ja viereen rakennettiin uusia rakennuksia, kiinteistöpäällikkö Jarmo Silventoinen kertoo.

Uusi Paviljonki vanhaa kunnioittaen

Silventoisen mukaan osa alueen rakennuskannasta on hyvin iäkästä, vanhimmat 1800-luvun puolelta. - Osaan on tehty mittavat korjausinvestoinnit ja tällä hetkellä alueella saneerataan ns. keskipaviljonkia, joka on yksi entiseen sairaalakokonaisuuteen liittyvistä rakennuksista.

Varman rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo vahvistaa, että paviljonki ei ole kooltaan suuri, mutta siihen on jouduttu tekemään melko mittavat korjausinvestoinnit. - Kun saneerataan vanhaa, historiallista ja suojeltua rakennusta, joka on ollut pitkään tyhjillään ja joka on aiemman toiminnan aikana vaurioitunut, on rakentaminen aina vaativaa. Saneeraus on tehtävä vanhan rakennusrungon ehdoilla, vanhaa kunnioittaen, mutta tämän päivän vaatimukset täyttäen.

Kun rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu täysin ja rakenteita uusitaan, on selvää että myös osa historiasta peittyy. - Paviljongin historia jää näkyviin sisätiloissa mm. porrassyöksyissä ja porraskaiteissa. Toisaalta vanhaa kerrostumaa oli tässä kohteessa kertynyt vuosikymmenten varrella niin paljon, että nyt on kyse pikemminkin siitä, kuinka paljon vanhaa saadaan kaivettua esiin.

Juhlatila ja Boutique-huoneita

Paviljongin valmistuttua sen ensimmäiseen kerrokseen tulee juhlatila, joka antaa hienot puitteet juhlien, tapahtumien ja yritystilaisuuksien järjestämiseen. Toiseen kerrokseen tulee keskitasoa parempia ns. boutique-huoneita. - Koska kyseessä on vanha rakennus, se mahdollistaa yksilöllisten, hieman tavanomaista väljempien hotellihuoneiden rakentamisen, Vaarasalo kertoo.

Jäähalli, golfkenttä ja Angry Birds Park

Saimaan kylpylän alueella on Silventoisen mukaan muitakin toimijoita, jotka hyödyntävät kylpylätoiminnasta vastaavan Holiday Clubin ankkurivaikutusta. - Alueesta on rakentunut vuosien mittaan hieno ja monipuolinen kokonaisuus, jonka ehdoton valtti on sen upea sijainti Saimaan rannalla.

Alueelta löytyy runsaasti erilaisia mahdollisuuksia urheiluun ja ulkoiluun Erikoisuutena on suuri areena, jossa on NHL-mittainen jääkiekkokaukalo. Areenaa käytetään pääasiassa jäähallina, mutta siellä voi järjestää myös messuja ja suuria tapahtumia. Itse kylpylä Cirque de Saimaa on luonnollisesti elämys, josta löytyy muun muassa suuri vesiliukumäki, hierovia suihkuja ja saunamaailma. Kesällä 2013 aivan kylpylähotellin läheisyyteen avattiin 18-reikäinen golfkenttä ja Kauppakeskus Capri, jota löytyy Angry Birds Activity Park. - Majoituskapasiteettia on hotellihuoneista mökkimajoitukseen. Oman lisän majoitusvaihtoehtoihin tuo tämän vuoden aikana valmistuva Uusi Paviljonki, Silventoinen toteaa.

Varma on Saimaan kylpyläkokonaisuuden omistaja. Operatiivisesta toiminnasta vastaa Holiday Club Resorts Oy. http://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/saimaa/kylpyla-ja-hoidot/

Saimaalle on matkaa

  • Imatran keskustasta 7 km
  • Lappeenrannan keskustasta 35 km
  • Helsingistä 250 km
  • Tampereelta 300 km
  • Kuopiosta 270 km

Teksti: Commia/Mia Heiskanen

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();