Varsin suuri osa toiminnastamme liittyy kansainväliseen verotukseen, kertoo Fiscales Oy:n toimitusjohtaja Karri Nieminen.
Varsin suuri osa toiminnastamme liittyy kansainväliseen verotukseen, kertoo Fiscales Oy:n toimitusjohtaja Karri Nieminen.

Verokarhun herraksi asiantuntijan neuvoin

21.4.2015

Kansainvälisen liiketoiminnan lisääntyminen lisää veroasiantuntemuksen tarvetta yrityksissä. Suomalaiset käyttävät asiantuntijapalveluita vähemmän kuin esimerkiksi yhdysvaltalaiset, mutta kysyntä kasvaa koko ajan.

Yrittäjän näkökulmasta melkein kaikilla yritystoimintaa liittyvillä transaktioilla on verotuksellista vaikutusta.

– Erityisesti silloin, kun toimitaan kansainvälisellä areenalla, monelle suomalaisyritykselle – liiketoiminnan laajuudesta riippumatta – on hyödyksi, että veroasiantuntemusta on liiketoiminnan pyörittämisessä mukana – oli kyseessä sitten tilintarkastaja, tilitoimisto tai veroneuvoja, toteaa asiantuntijapalveluita tarjoavan Fiscales Oy:n toimitusjohtaja Karri Nieminen.

Vuonna 2006 perustettu suomalainen Fiscales tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkailleen pääosin veroneuvontaa, mutta tarvittaessa myös muunlaista talouteen liittyvää ohjausta ja sparrausta tilitoimistopalveluja myöten. Yhtiöllä on toimipisteet Helsingissä ja Turussa.

– Varsin suuri osa toiminnastamme liittyy rajat ylittäviin verotustilanteisiin eli kansainväliseen verotukseen, Nieminen kertoo.

Kasvua ja kasvun varaa

Kansainvälinen toiminta on arkipäivää myös yhä useammassa pienessä ja keskisuuressa yrityksessä. Nieminen muistuttaa, että raja-aidat liiketoiminnassa madaltuvat jatkuvasti ja toisaalta yksityisten varallisuus ja ulkomailla työskentely myös yleistyvät.

– Kaikki nämä lisäävät veroasiantuntemuksen tarvetta myös tulevaisuudessa, Nieminen arvioi.

Niemisen mukaan suomalaisyritykset hyödyntävät vähemmän asiantuntijapalveluita kuin esimerkiksi yhdysvaltalaiset kilpailijansa.

Suomi on pitkään ollut itsepalveluyhteiskunta. Tilanne on kuitenkin pikkuhiljaa muuttumassa myös meillä. Maailma monimutkaistuu koko ajan ja myös veroasioiden hoitaminen vaatii entistä kattavampaa asiantuntemusta, jota ei ole välttämättä oman yrityksen puitteessa omin avuin mahdollista ylläpitää ja jatkuvasti kehittää.

Neuvoja arjessa ja käännekohdissa

Fiscalesin palvelu kattaa muun muassa kaikki erilaiset yritysverotukseen liittyvät kysymykset. Yrityksen keskeisenä tavoitteena on auttaa asiakkaitaan optimoimaan maksettavat veronsa samalla huolehtien, että heidän verovelvoitteensa tulevat hoidetuiksi asianmukaisesti ja ajallaan.

– Olemme mukana suunnittelemassa yrityksen ja sen omistajien optimaalista verotusta niin jokapäiväisessä liiketoiminnassa kuin liiketoiminnan käännekohdissa – esimerkiksi yritystä myytäessä tai kun yhtiön omistuspohjaa halutaan laajentaa.

– Yleensä asiakkaamme hakevat veroneuvontaa meiltä silloin, kun he huomaavat tarvitsevansa tukea veroasioiden selvittämiseksi – perinnönjakotilanteiden lisäksi esimerkiksi silloin, kun he myyvät arvopapereita tai yritystään.

Fiscalesin perustajiin kuuluva kauppatieteilijä Nieminen on vuodesta 2008 lähtien istunut myös työeläkevakuutusyhtiö Varman yrittäjien 25-jäsenisessä neuvottelukunnassa.

– Tehtäväni tällä kentällä on tuoda neuvottelukuntaan yrittäjän näkökulmaa siitä, mitä yrittäjien ”mielessä” liikkuu ja toimia sparrausapuna Varmalle. Noin parin vuoden välein olen pitänyt neuvottelukunnalle myös verotusasioihin liittyviä esityksiä.

Teksti: Nina Garlo
Kuva: Tuomas Kolehmainen

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi