Läsnä kauppakeskuksen arjessa

23.09.2015
kiinteistöt
Artikkeli

Varma pyrkii luomaan omistamiensa kauppakeskusten vuokralaisille hyvät edellytykset menestyksekkääseen liiketoimintaan ratkaisuhakuisuudella ja arjen läsnäololla.

Varma toimii vuokranantajana Hyvinkään Willan, Lahden Sykkeen sekä Tornion Rajalla På Gränsen -kauppakeskuksissa.

– Näiden kolmen kauppakeskuksen ehdoton vahvuus on niiden sijainti kaupungin ytimessä. Niihin on helppo tulla autolla tai ilman, asiakkuuspäällikkö Tytti Juhokas kertoo.

Pop-up -tiloja, tapahtumia ja kaupankäyntiä yli rajojen

Jokaisella kauppakeskuksella on myös omat erityispiirteensä.

– Lahden Sykkeessä on esimerkiksi mahdollisuus vuokrata myös lyhytaikaisia pop-up -tiloja. Liiketilan voi vuokrata tarpeen mukaan viikoksi, kuukaudeksi tai useammaksi vuodeksi. Hyvinkään Willan torialue puolestaan mahdollistaa tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen vuodenaikaan katsomatta ja Rajalla På Gränsen -kauppakeskus Tornion ja Haaparannan sydämessä houkuttelee asiakkaita myös rajan takaa. Vilkas turismi ja monipuoliset kaupalliset tapahtumat ovatkin Torniossa osa kauppakeskuksen elämää, Juhokas taustoittaa.

Tilakysymykset ovat yhteisiä

Pitkäjänteisenä, kotimaisena kiinteistösijoittajana Varman tavoitteena on luoda kauppakeskusten vuokralaisille edellytykset menestyksekkääseen liiketoimintaan.

– Se tarkoittaa, että pidämme kiinteistöt asianmukaisessa kunnossa ja vastaamme vuokralaisten muuttuviin tarpeisiin. Varma ei toimi  kiinteistömarkkinassa syklisesti, joten ymmärrämme toimintaympäristön haasteet eri markkinatilanteissa ja pyrimme olemaan läsnä arjen tekemisen tasolla, kiinteistöpäällikkö Jarmo Silventoinen toteaa.

– Arjen tekemisessä vuokralaiselle on merkitystä, millainen keskusteluyhteys vuokranantajaan on. Se on tuttua aiemmasta työroolistani kun pohdin liiketilakysymyksiä pöydän toisella puolella. Siksi minulle on tärkeää, että vuokralaiset kokisivat tilakysymykset yhteisiksi projekteiksi. Niihin liittyy aina yksityiskohtia, joista joutuu ja saa neuvotella, se kuuluu asiaan, Juhokas lisää.

Ratkaisuja palapeliin

Vuokralaisten muutokset ovat luonnollinen osa kauppakeskusten dynamiikkaa ja arkea.

– Willa, Syke ja Rajalla -kauppakeskuksissa on tällä hetkellä hyvä peruskattaus toimijoita, mutta myös vapaata tilaa.  Me teemme töitä sen eteen, että löydämme vapaisiin tiloihin hyvät vuokralaiset. Käymme keskusteluja eri suuntiin ja teemme tiivistä yhteistyötä myös kiinteistöpäälliköiden kesken, Juhokas kertoo.

Silventoisen mukaan palapeli lähtee usein purkautumaan kauppakeskuksen sisältä nykyisten vuokralaisten sisäisin järjestelyin.

– Osa työtä on kuulostella nykyisten vuokralaisten  tuntoja: ovatko tilat oikean kokoiset, onko liikepaikka toimiva. Tärkeintä on kauppakeskuksen sisäinen  dynamiikka eli se, että vuokralaiset ovat tyytyväisiä, kauppa käy ja asiakkaat löytävät sieltä tarvitsemansa, Silventoinen toteaa.

- Jos meillä ei ole tyytyväisiä vuokralaisia ja vuokralaisilla tyytyväisiä asiakkaita, ketju katkeaa. Mielestäni kannattaa myös muistaa, että kauppakeskus on hyvän saavutettavuuden, näkyvyyden ja tasaisten asiakasvirtojen ansiosta turvallinen liiketoimintaympäristö kaikissa markkinatilanteissa, Juhokas painottaa.

Lisätietoa Hyvinkään Willan, Lahden Sykkeen ja Tornion Rajalla På Gränsen vapaista liiketiloista: tytti.juhokas@varma.fi, puh. 050 463 5268

Teksti: Commia/Mia Heiskanen

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();