Askel kerrallaan kohti hyvinvointia

13.11.2015
tapahtumat
vakuuttaminen
yrittäjyys
eläketurva
Artikkeli

Varman Varmasti-kiertueen viimeinen etappi oli Turussa. Logomon korkeat salit antoivat esiintyjien ja yleisön ajatuksille tilaa lentää.

Turussa, kuten kaikissa Varmasti-kiertueen kaupungeissa, päivä oli jaettu kohderyhmittäin kahteen tapahtumaan. Lisäksi tilaisuuksilla oli seuraajia verkossa.

Varman varatoimitusjohtaja Ville-Veikko Laukkanen näkee Varmasti-kiertueen kuvastavan Varman tärkeintä roolia:

– Haluamme olla asiakkaidemme apuna. Käytämme nykyaikaisia digitaalisia keinoja ja kanavia, mutta vähintään yhtä tärkeää on tavata ihmisiä silmästä silmään. Pyrimme maanlaajuisena toimijana kuuntelemaan asiakkaitamme kaikkialla maakunnissa. Kuten monissa esityksissäkin tänään todettiin: tämä ei ole yritysten välistä toimintaa, vaan teemme kaiken ihmiseltä ihmiselle. Luottamus syntyy tekemisen, osaamisen ja kohtaamisen kautta, Laukkanen kommentoi.

Kuulijoita Turun tilaisuudessa oli noin 450 ja esiintyjiä oli viitisentoista. Kaiken kaikkiaan kuudesta päivästä koostuva valtakunnallinen Varmasti-kiertue kokosi reippaasti yli 1000 osallistujaa. Teemoja oli tarjolla työeläkevakuuttamisesta eläkeuudistukseen ja kasvuyritysten markkinoinnista rahoitusmahdollisuuksiin. Ohjelmissa oli myös varattu aikaa verkostoitumiseen.

Se, että varmalaiset ovat tavanneet kiertueen aikana yli tuhat asiakastaan, kertoo Laukkasen mukaan siitä, että Varma on oikeasti ihmisille läsnä.

– Tehtävämme on erityisen tärkeä nyt, kun Suomi on rakennemuutoksen kourissa. Yritämme saada nuoria mukaan työelämään ja toisaalta pyrimme pidentämään työuria työkykyä lisäämällä. Se tapahtuu juuri näin: olemalla läsnä ja hakemalla ratkaisuja yhdessä. Ennaltaehkäisevällä työllä saadaan tuloksia aikaan.

– Varman sisällä olen ollut otettu siitä, miten aktiivista väkemme on ollut aina tapahtumien suunnittelusta fasilitointiin. Henkilökunta on ollut aidosti mukana, toimitusjohtajaa myöten. Koen, että osaamisemme on näissä tapahtumissa oikeasti kanavoitunut asiakkaillemme.

Laukkanen kertoo Varmasti-kiertueen konseptista:

– Törmäytimme monenlaisia aiheita ja esiintyjiä. Tilaisuuksissa oli mukana myös ammattiurheilijoita, kuten Rion olympialaisiin valmistautuva kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen, joka puhui tasapainon hallinnasta arjessa. Sehän on jokaiselle tärkeä aihe, ja kaikki yksilön hyvinvointi liittyy myös työhyvinvointiin.

Hyvinvointi tapahtuu arjessa

Sanna Kämäräinen kehottaa pohtimaan, mitä tasapainoinen arki itselle merkitsee. Hänen oma tavoitteensa on hyvä energiataso, joka päivä.

– Mieti ensin mitä. Mitkä ovat oman hyvän arjen tavoitteesi? Mieti sitten miksi. Kun tietää, miksi tavoittelee, syntyy motivaatio. Kolmas kysymys on miten. Millä tavoilla tavoitteeseen pääsee?

– Neljäntenä on ajankäyttö. On raivattava kalenterista tilaa tavoitteiden saavuttamiselle, jotta saa arjen ja arvot kohtaamaan. Nämä kaikki neljä asiaa pitää kirjata ylös. Muuten ne jäävät vain ajatuksen tasolle.

Kämäräinen itse pisti yhden oman tavoitteensa, ruokaremontin, kerralla uusiksi. Hän kehottaa kuitenkin etenemään vaikka yksi teko kerrallaan.

– Kun päättää yhdestäkin asiasta, jonka avulla lähestyy tavoitettaan, se on jo paljon enemmän kuin nolla asiaa ja tekoa. Jos teko liittyy esimerkiksi ruokatapoihin, päätöksen jälkeen sitä tulee toistaa niin kauan, että siitä muodostuu tapa. Kun se on tapa, se ei enää vie energiaa. Sitten voi miettiä seuraavan teon, josta pyrkii taas tekemään tavan. Näin lähestyy koko ajan tavoitettaan.

Rohkeasti eteenpäin

Varman Turun yhteyspäällikkö Lasse Lindholm on tyytyväinen Logomon tilaisuuteen.

– Teimme töitä hyvällä fiiliksellä ja oli hienoa havaita yleisön kiinnostuneisuus ja innostus. Iloitsin, kun sain tavata niin paljon asiakkaita, joihin olen 16 vuoden aikana Varmassa tutustunut.

– Toivoakin pilkahti monessa kohtaa. Leipomo Salosen toimitusjohtaja Juha Salosen case-luento oli hieno esimerkki yrityksen kotimaisesta kasvusta ja suuntautumisesta myös ulkomaille. Se on juuri sitä rohkeaa eteenpäinmenoa, jota me Suomessa tarvitsemme.

Asiakkaat antoivat spontaania myönteistä palautetta jo tapahtumien aikana. Laukkanen kertoo, että palautetta kerätään lisäksi systemaattisesti jatkokehityksen mahdollistamiseksi.

– Meille on tärkeää, että asiakkaamme kokevat kaiken toimintamme hyödylliseksi. Koko yhteiskunnassa meidän kaikkien pitää olla valmiita kehittymään. Vanhoilla eväillä ei tehdä tulevia tuloksia. Uusiutuminen on pidettävä asialistalla koko ajan.

Teksti: Irma Capiten
Kuvat: Jussi Vierimaa

Voisit olla kiinnostunut myös näistä