Täyttä elämää Kouvolassa

Täyttä elämää Kouvolassa

21.03.2016
eläketurva
Artikkeli

Vuonna 2006 Ifin henkilöstöjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt Antti Viinikka elää musiikin ja laulun täyteistä elämää ihmisen kokoisessa Kouvolassa.

Eläkkeelle siirtyminen oli Antille ja hänen vaimolleen suunniteltu juttu.
– Otimme jo 80-luvulla vapaaehtoisen eläkevakuutuksen, jonka turvin vaimoni siirtyi eläkkeelle helmikuussa 2006. Itselläni oli mahdollisuus jäädä eläkkeelle Ifistä täytettyäni 60 vuotta joulukuussa 2005, mutta sovimme silloisen esimieheni kanssa, että työskentelen vielä toukokuuhun saakka. Siirryin siis eläkkeelle kymmenen vuotta sitten eli vappuna 2006, Antti kertoo.

Aikaa omaehtoisille aktiviteeteille

Antti kertoo tiedostaneensa elämänsuunnittelun merkityksen jo varhain.
– Kantava ajatukseni on ollut aina se, että työstä pitää nauttia niin kauan kuin sitä on, mutta työelämästä on osattava myös lähteä hyvillä mielin ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Työelämän jälkeen alkaa ikään kuin kolmas aktiivinen vaihe ja koen, että se on suonut itselleni hienon mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikaisia haaveitani ja suunnata energiani omaehtoisiin aktiviteetteihin – nyt kun niille on aikaa.

Muutto Kouvolaan

Antti ja hänen vaimonsa toteuttivat eläkkeelle siirtymisen yhteydessä myös elämänmuutoksen.
– Olimme vaimoni kanssa päättäneet jo hyvissä ajoin, että muutamme eläkkeelle jäätyämme pääkaupunkiseudulta pikkukaupunkiin, missä kulttuuri- ja urheilupalvelut olisivat käden ulottuvilla. Vaimoni juuret ovat Kouvolan Anjalassa ja kesämökkimme Mäntyharjulla, joten Kouvola oli meille hyvin luontainen suunta.

Musiikintäyteistä elämää

Elämä siirtyi siis keväällä 2006 Kouvolaan, josta molemmille löytyi hetkessä tekemistä ja tuttuja. - Liityin muutettuamme Kouvolan mieskuoroon, soittokuntaan ja Big Bandiin, joten kaupungilla oli heti toistasataa tuttua moikattavana. Vaimokin löysi omat aktiviteettinsa ja hän on myös innolla mukana musiikkiharrastuksessani ja toimii mm. Big Bandin lipunmyyjänä. Alkuviikko kuluukin yleensä musiikkiharrastusten parissa ja loppuviikosta pyörähdämme usein Helsinkiin RSO:n perjantaisarjan konserttiin tai muihin kulttuuririentoihin. Tuntuu, että elämä onkin nykyään soittoa ja laulua. Touhua riittää ja välillä jopa niin, ettei meinaa ehtiä edes parturissa käydä, Antti nauraa.

Liikuntaa ja kiireetöntä yhdessäoloa

Liikuntakin kulkee vahvasti mukana pariskunnan arjessa.
- Käyn ukkojumpassa, missä ohjaaja venyttää ja liikuttaa meidän ukkoporukkaa. Viikko-ohjelmaani kuuluu myös kuntosali, jonka lisäksi harrastamme vaimon kanssa yhdessä sauvakävelyä ja hiihtoa. Kaiken tohinan keskellä on toki tärkeää myös kiireetön yhdessäolo.

Kaikki käden ulottuvilla

Antin ja hänen vaimonsa elämä on loksahtanut mukaviin uomiin Kouvolassa.
–Viihdymme täällä todella hyvin ja parasta on se, että Kouvola on ihmisen kokoinen kaupunki, jossa voi kaupungilla kävellessä törmätä tuttuihin tuon tuosta. Kun kesäpäivänä istahtaa kahville torille Allun kahvilaan, on ympärillä heti tuttuja. Arvostamme myös sitä, että meille tärkeät kulttuuri- ja liikuntapalvelut ovat ihan likellä. Täällä on siis sopivassa mittakaavassa tarjolla kaikki mitä ihminen elämässään tarvitsee.

Lue lisää varma.fi:n eläkkeensaajan palveluista.

Teksti ja kuva: Mia Heiskanen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä