Varma mukaan Tukholman alueen asuntokehittämiseen

29.4.2014

Varma jatkaa kiinteistösijoitustensa hajauttamista Suomen ulkopuolelle. Varma on sijoittanut asuntokehitykseen erikoistuneeseen Aros Bostad III AB:hen, jonka toiminta keskittyy Suur-Tukholman alueelle. Tukholman alue kehittyy nopeasti, ja väestönkasvu on erittäin voimakasta, mikä lisää asuntojen kysyntää. Aros Bostadsutveckling AB:n kanssa perustetun yhteissijoitusrakenteen strategiaan kuuluvat niin uudistuotanto kuin vanhojen toimitilakiinteistöjen muuttaminen asuinkäyttöön.

– Varmalla on pitkä historia sijoittamisesta asuntoihin Suomessa. Tulevien vuosien kuluessa pyrimme lisäämään kiinteistösijoitustemme kansainvälistä hajautusta. Ruotsiin nyt tehty sijoitus on esimerkki strategiaamme hyvin sopivasta tavasta sijoittaa Suomen ulkopuolelle. Pyrimme sijoittamaan yhdessä kokeneiden paikallisten kumppanien kanssa, toteaa Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi.

Aros Bostad III AB:ssa Varman rinnalla isoimpiin sijoittajiin kuuluvat Gamla Livförsäkringsbolaget SEB Trygg Liv sekä SEB Pensionsstiftelse. Aros Bostadsutveckling AB on vuonna 2006 perustettu asuntokehittämiseen erikoistunut yritys, joka on aiemmin toteuttanut yhdessä sijoittajakumppaniensa kanssa 11 kokonaisinvestoinneiltaan noin SEK 3,5 miljardin arvoista asuntokehityshanketta.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin työeläkeyhtiö ja yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2013 Varman maksutulo oli 4,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 4,8 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2014 lopussa 38,7 miljardia euroa.

Lisätietoja:
Ilkka Tomperi, sijoitusjohtaja (kiinteistöt), puh. 050 379 1903

www.arosbostad.se

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi