Varma myi 50 % omistamistaan SATOn osakkeista hollantilaiselle eläkesijoittaja APG:lle

2.6.2014

Hollantilainen eläkesijoittaja APG Asset Management on sijoittanut suomalaiseen asuntosijoitusyhtiö SATO Oyj:hin. Varma on myynyt APG:lle puolet omistamistaan SATOn osakkeista. Kaupan myötä APG nousee SATOn toiseksi suurimmaksi osakkeenomistajaksi. Varman omistusosuus SATOsta on kaupan jälkeen noin 22,8 %.

SATO on yksityinen asuntosijoitusyhtiö, jonka omistuksessa on noin 24 000 vuokra-asuntoa Suomessa ja Pietarissa. SATOn asunto-omaisuuden käypä arvo on noin 2,4 miljardia euroa, ja yhtiön tavoitteena on 4,0 miljardin euron asunto-omaisuus vuoteen 2020 mennessä. Yhtiön tulos on ollut järjestelmällisesti alan muita yhtiöitä parempi onnistuneiden kohdevalintojen ja omaisuudenhoidon ansiosta.

– Varma on vuosien varrella kasvattanut omistustaan ja noussut SATOn suurimmaksi omistajaksi. Olemme kaupan jälkeenkin suuri osakkeenomistaja SATOssa. Nyt sovittu kauppa on osoitus SATOn pitkäjänteisestä strategiasta nousta Suomen johtavaksi asuntosijoitusyhtiöksi, sanoo Varman sijoituksista vastaava johtaja Reima Rytsölä.

– APG:n tavoitteena on ollut lisätä asunto-omaisuuttaan Euroopassa, erityisesti merkittävissä kasvukeskuksissa. APG on jo vuosia ollut merkittävä sijoittaja Alankomaiden asuntomarkkinoilla, ja teimme hiljattain kaksi sijoitusta Lontoon asuntomarkkinoille. SATO on meille kiinnostava sijoituskohde. Helsingin pääkaupunkiseudun suotuisa väestökehitys tukee SATOn omistamien asuntojen kysyntää myös tulevaisuudessa, sanoo APG:n kiinteistösijoituksista Euroopassa vastaava johtaja Robert-Jan Foortse.


Varma
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin työeläkeyhtiö ja yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2013 Varman maksutulo oli 4,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 4,8 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2014 lopussa 38,7 miljardia euroa.
www.varma.fi

APG
APG Asset Management N.V. on hollantilainen työeläkevaroja hoitava yhtiö. Yhtiö edustaa 4,5:tä miljoonaa julkisen ja yksityisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa, mikä vastaa yli 30:tä % Alankomaiden kollektiivisesta eläkejärjestelmästä. Huhtikuun 2014 lopussa APG:n hallinnoima sijoitusvarallisuus oli yli 359 miljardia euroa.
www.apg.nl

Lisätietoja:
Reima Rytsölä, johtaja, sijoitukset, Varma, puh. 010 244 3180
Harmen Geers, Senior Press officer, APG AM, puh. +31 20 6049136, harmen.geers@apg.nl

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi