Tarkista sähköinen työeläkeotteesi

8.6.2015

Varman asiakkaiden sähköiset työeläkeotteet ovat tarkistettavissa verkkopalvelussamme.

Työeläkeote kertoo edellisen vuoden loppuun mennessä karttuneen eläkkeen määrän. Tietoa voi hyödyntää esimerkiksi eläkelaskurissa, joka kertoo jo nyt vuonna 2017 voimaan tulevan eläkeuudistuksen vaikutuksista eläkeikään ja eläkkeen määrään.

Pääset tarkistamaan otteen, kun kirjaudut palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Verkkopalvelussa on myös ohjeet otteen tarkistamisesta ja virheiden tai puutteiden ilmoittamisesta. Jos et ole vielä siirtynyt sähköisen otteen käyttäjäksi, tee se nyt. Sähköinen ote on tarkistettavissa itselle sopivana ajankohtana ja se on kattavampi kuin paperiote, koska näet sähköisestä otteesta myös kuluvan vuoden tietoja. Kun valitset sähköisen työeläkeotteen, saat vuosittain tekstiviestimuistutuksen otteen tarkistamisesta.

Jos et käytä sähköistä työeläkeotetta, saat otteen postitse kolmen vuoden välein. Jos olet täyttänyt 60 vuotta, saat otteen vuosittain. Tänä vuonna Varma postittaa työeläkeotteen kesäkuusta alkaen syys-joulukuussa syntyneille yli 18-vuotiaille vakuutetuilleen sekä 60 vuotta täyttäneille.

Vuonna 2017 voimaan tulevan eläkeuudistuksen vuoksi työeläkeotteen saatekirjeestä on poistettu ne vanhuuseläkearviot, joiden alkamisajankohta ulottuu vuoden 2017 puolelle. Lisäksi sähköiseltä työeläkeotteelta on poistettu työkyvyttömyyseläkearvio.

Tutustu työeläkeotteiden lähetysaikatauluun
Valitse ja tarkista sähköinen työeläkeote

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi