Arabia135-tehdaskorttelin uudistaminen jatkuu – arkkitehtikilpailun finalistit valittu

13.06.2016
kiinteistöt
Uutinen

Helsingin Arabia135-tehdaskorttelin uudistamiseksi järjestettiin keväällä arkkitehtikilpailu, ja sen finalistit ovat Arabiazza, Frank, La Dolce Vita ja Kilta. Varma kutsui Arabiankadun ja Muotoilijankadun välissä Hämeentien varressa sijaitsevan korttelin kehittämiseen yhdeksän arkkitehtitoimistoa. Hanke on Helsingin suurin valmiiseen kortteliin tuleva uudistushanke.

Asiantuntijatuomaristo valitsi ehdotusten joukosta neljä kilpailutyötä ideakilpailun viimeiseen vaiheeseen. Kilpailun lopputulos julkistetaan ensi lokakuussa.

Tavoitteena yhteisöllinen ja aktiivinen Arabia

Kilpailun tavoitteena on Arabia135-korttelin kehittäminen eläväksi kaupunkiympäristöksi kaupunkikuvallisesti hallitulla ja taloudellisesti kannattavalla tavalla.

– Uudistuksen lähtökohtana on ollut se, että Arabia135-tehdaskortteli on koko alueen sydän. Jatkosuunnittelussa tuomaristo toivoo ratkaisuja, jotka lisäävät alueen toiminnallisuutta ja urbaania yhteisöllisyyttä, mikä nostaa koko tehdaskorttelin ja myös alueen arvoa, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Korttelin todennäköisimpiä kaupallisia toimintoja ovat nykyisen design-myymäläkeskittymän vahvistamisen lisäksi alueen nykyisille ja uusille asukkaille tarjottavat täydentävät lähipalvelut.

– Tavoitteena on mahdollistaa liiketilojen muunneltavuus ja erilaisten kaupallisten toimijoiden monenlaiset tarpeet ja palveluajat unohtamatta hyviä kulkuyhteyksiä osana kokonaissuunnitelmaa. Tehdaskorttelista tulee portti koko alueelle, joka houkuttelee vieraita sekä tukee liiketoimintaa ja yhteisöllisyyttä, Tomperi kertoo.

Alueen asukkaat osallistuivat ideointiin

Asukkaat pääsivät toukokuussa kommentoimaan arkkitehtuurikilpailun ensimmäisen vaiheen kilpailutöitä ja äänestämään suosikkiaan. Yleisön suosikit ovat finalistien joukossa. Asukkaiden kommentit ja kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artovan ajatukset korttelin kehittämiseksi koottiin kilpailutuomariston ja Arabia135-korttelin kehittäjien käyttöön.

Asukkaiden unelmia ja odotuksia kerättiin tehdaskorttelin uudistamisen tueksi toukokuun aikana. Yhteistyö Artovan ja asukkaiden kanssa jatkuu kehittämisen edetessä.                             

Lisätietoja:
Ilkka Tomperi, sijoitusjohtaja, kiinteistöt, arkkitehtuurikilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja puh. 050 379 1903, ilkka.tomperi@varma.fi
Tuomas Vaarasalo, rakennuttajapäällikkö, puh 040 731 6885, tuomas.vaarasalo@varma.fi
Leena Rantasalo, viestintäpäällikkö, puh. 050 300 7980, leena.rantasalo@varma.fi

Arkkitehtuurikilpailun toiseen vaiheeseen valituista ehdotuksista löytyy lisätietoa Arabia135.fi-sivustolta: www.arabia135.fi          

Kuvia arkkitehtuurikilpailun kilpailutöistä

 

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();