Kiinteistöjen modernisointi keventää hiilijalanjälkeä

Kiinteistöjen modernisointi keventää hiilijalanjälkeä

19.08.2016
kiinteistöt
vastuullisuus
Uutinen

Porissa, Seinäjoella ja Joensuussa sijaitsevien Varman kiinteistöjen talotekniikkaa modernisoidaan. Kiinteistöjen talotekniikkaa kehittää Varman yhteistyökumppani LeaseGreen.

– Energiatehokkuudella on tärkeä rooli Varman kiinteistöjen kehittämisessä, ja viime vuosina se on vain korostunut, kertoo Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen.

Varman tavoitteena on pienentää sijoitustensa hiilijalanjälkeä kiinteistösijoituksissa 15 %, noteeratuissa osakesijoituksissa 25 % ja noteeratuissa yrityslainasijoituksissa 15 % vuoteen 2020 mennessä.

– Kiinteistöissä hiilijalanjäljen keventäminen vaatii energiatehokkuuden parantamista. LeaseGreenin mallilla kiinteistöjen energiankulutuksen ja päästöjen hillitseminen on Varmalle kustannustehokas ratkaisu, Toni kertoo.

Uudistusprojektit toteutetaan LeaseGreenin kehittämällä palvelumallilla, joka ei sido asiakkaan pääomaa. Asiakkaan kuukausimaksu jää pienemmäksi kuin hankkeen investointien energiansäästö. Energiatehokkuus rahoittaa itse itsensä.

– Nyt modernisoitavissa kiinteistöissä uudistukset parantavat niin vuokralaisen, työntekijöiden kuin asiakkaidenkin olosuhteita. Vuokralaisen energiakustannukset putoavat ja kiinteistöjen arvo nousee. Tuotto ei kuitenkaan ole meille ainoa argumentti. Energian säästäminen ja päästöjen vähentäminen on Varmalle sijoittajana tärkeä asia, Toni jatkaa.

Lue myös:
LeaseGreenin uutinen
Varma julkaisi ensimmäisenä suomalaisena työeläkeyhtiönä sijoitustensa ilmastopolitiikan
Salmisaaren-toimitilassa merkittäviä tuloksia energiansäästötoimenpiteillä

Lisätietoja:
Toni Pekonen, toimitilajohtaja, puh. 010 244 7610, toni.pekonen@varma.fi
Leena Rantasalo, viestintäpäällikkö, puh. 010 244 3060, leena.rantasalo@varma.fi

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();