Varman viestintä-, HR- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola, HUS:n Jan-Henry Stenberg, Varman viestinnän osastopäällikkö Mikko Kuivalainen ja Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs
Varman viestintä-, HR- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola, HUS:n Jan-Henry Stenberg, Varman viestinnän osastopäällikkö Mikko Kuivalainen ja Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs

Varma tukee joululahjoituksella HUS:n nettiterapioita

8.12.2016

Varma ohjaa joulukortteihin ja -lahjoihin tarkoitetut varat tänä vuonna HUS:n kehittämiin matalan kynnyksen nettiterapioihin. Lahjoituksen suuruus on 8000 euroa.

Nettiterapiat ovat nopeasti saatavilla olevia hoitoja lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden ongelmiin. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni hoitoa tarvitseva saisi apua riittävän aikaisessa vaiheessa, etteivät ongelmat pitkittyisi ja vaikeutuisi.

– Mielenterveyden häiriöt ovat keskeinen työkyvyttömyyseläkkeiden aiheuttaja. Monissa sairauksissa lääkityksen ja terapian yhdistelmä on todettu vaikuttavimmaksi hoidoksi. Nettiterapia tarjoaa oivan mahdollisuuden aloittaa terapia riittävän varhain ja matalalla kynnyksellä, toteaa Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs joululahjoituksen kohteesta.

Vastaavia nettiterapioita on kehitetty ja tutkittu maailmalla jo paljon ja ne on todettu oikein kohdennettuina tehokkaiksi hoitomuodoiksi. Nettiterapioihin ohjaudutaan terveydenhuollosta tehdyn lähetteen perusteella.

Nettiterapiat ovat terapeutin tukemaa etähoitoa täysi-ikäisille. Nettiterapiassa ongelmiin pureudutaan tunnistamalla itselle haitallisia tapoja ajatella ja opettelemalla uusia toimintatapoja harjoitteiden avulla. Lähetteen voi kirjoittaa niin julkisen kuin yksityisenkin tahon lääkäri. Asiakkaille nettiterapia on ilmaista.

– Varman joululahjoituksen turvin voimme viestittää nettiterapian mahdollisuuksista terveydenhuollon ammattilaisille ympäri Suomen, iloitsee linjajohtaja Jan-Henry Stenberg Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Katso HUS:n nettiterapioiden esittelyvideo:

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi