Varmassa on valmistauduttu eläkeuudistukseen digitaalisia palveluja kehittämällä

Varmassa on valmistauduttu eläkeuudistukseen digitaalisia palveluja kehittämällä

29.12.2016
eläketurva
Uutinen

Vuodenvaihteessa voimaan tulevaan eläkeuudistukseen on Varmassa valmistauduttu vaiheittain siitä asti, kun hallitus antoi uudistusta koskevan lakiesityksen vuonna 2015. Samalla olemme kehittäneet voimakkaasti digitaalisia palveluitamme henkilöasiakkaille.

Eläkeuudistuksen keskeinen tavoite on työurien pidentyminen. Suomalaisten elinajanodote on kasvanut arvioita nopeammin ja kasvun odotetaan jatkuvan, joten osa lisävuosista tulisi käyttää työntekoon.

– Uudistus tehdään, jotta eläkejärjestelmä pysyy elinajan pidetessä taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävänä. Suomalainen eläketurva on erittäin kattava ja kaikki sen kantavat elementit ovat edelleen olemassa eläkeuudistuksen jälkeen, sanoo Varman eläkepalveluista ja tietohallinnosta vastaava johtaja Tiina Kurki.

Eläkeuudistus muuttaa eläkkeen karttumista ja eläkeikiä sekä tuo uusia eläkelajeja. Eläkkeen karttuminen alkaa jo 17 ikävuodesta. Vanhuuseläkkeen alaikäraja nousee ikäluokittain vähitellen, kunnes se on 65 vuotta. Sen jälkeen alaikäraja sidotaan elinajan odotteeseen. Uusia eläkelajeja ovat työuraeläke ja osa-aikaeläkkeen korvaava osittainen varhennettu vanhuuseläke.

– Erityistä kiinnostusta asiakkaissamme on herättänyt uusi osittainen vanhuuseläke. Myös vuodenvaihteessa poistuvan osa-aikaeläkkeen hakemuksia on tullut edellisvuosia enemmän.

Eläkepäätökset verkon kautta nopeasti

Asiakkaiden toiveiden mukaisesti verkkopalvelussamme on nyt käytössä mahdollisuus sähköisen asiakkuuden valitsemiseen. Tarjoamme eläkkeenhakijoille eri eläkelajien sähköisen eläkehakemuksen lisäksi mahdollisuuden saada eläkepäätös digitaalisena. Näin asiakkaamme voi saada eläkepäätöksensä entistäkin nopeammin. Asiakastamme hyödyttää myös se, että Varman käsittelyajat eläkehakemuksissa ovat alan nopeimmat.

– Tammikuussa palvelumme täydentyvät edelleen. Tarjoamme henkilöasiakkaillemme ehjän digitaalisen asiakaspolun työuran aikaan kuuluvista palveluista, kuten työeläkeotteesta ja eläkearvioista, eläkkeen hakemiseen, hakemuksen etenemisen seurantaan, eläkepäätökseen ja eläkkeensaajan palveluihin saakka.

Lisätietoja:
Tiina Kurki, johtaja, eläkepalvelut ja tietohallinto, puh. 040 550 6336, tiina.kurki@varma.fi
Hanna Leskelä, viestintäpäällikkö, puh. 040 703 5164, hanna.leskela@varma.fi

Lisätietoa eläkeuudistuksesta ja eläkkeen määrästä

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen vakavaraisin työeläkeyhtiö ja suurin yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2015 Varman maksutulo oli 4,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2016 lopussa 42,4 miljardia euroa.

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();