Vuodenvaihteen kirjeiden postitus eläkkeensaajille on alkanut

16.12.2016

Varman eläkkeensaajat saavat joulun tienoilla henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan indeksitarkistetun eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2017 alkaen, vuonna 2016 maksettujen eläkkeiden yhteismäärä ja pidätetty vero sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2017.

Maksussa olevat työeläkkeet nousevat noin 0,59 % työeläkeindeksin tarkistuksen vuoksi tammikuun 2017 alussa.

Palauta asumisilmoitus postitse tai käytä uutta verkkopalveluamme

Lähetämme joka vuosi vuodenvaihteen kirjeen liitteenä asumisilmoituksen täytettäväksi pysyvästi ulkomailla asuville eläkkeensaajillemme. Ilmoitus kannattaa palauttaa meille täytettynä ja allekirjoitettuna mahdollisimman pian, jotta eläkkeen maksu ei keskeytyisi. Asumisilmoitus on palautettava meille, vaikka olosuhteet eivät olisi muuttuneet edellisvuodesta. Asumisilmoituksen voi nyt ensimmäistä kertaa vahvistaa verkkopalvelussamme, mikä nopeuttaa asumisilmoituksen käsittelyä.

Työeläkkeet nousevat noin 0,6 % ensi vuoden alussa

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut 27. lokakuuta työeläketurvaa koskevat indeksit vuodeksi 2017.

Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2534. Työeläkeindeksi nousee noin 0,6 % vuoteen 2016 verrattuna. Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet. Työeläkeindeksiä laskettaessa palkkojen muutoksen osuus on 20 % ja hintojen muutoksen osuus 80 %.

Lue lisää STM:n tiedotteesta.

Palvelumme eläkkeensaajille

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi