Kuntoutus on tie takaisin työelämään myös yrittäjälle

04.04.2017
kuntoutus
yrittäjyys
Uutinen

Yrittäjätoimintaan liittyy paljon kuormitustekijöitä, joita ovat muun muassa työpäivien venyminen normaalin työajan ulkopuolelle, taloudelliset paineet sekä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. Moni yrittäjä sinnittelee työssään, vaikka työkyky olisi heikentynyt. Myös yrittäjien tietoisuus omasta sosiaaliturvastaan voi olla heikko, ja alivakuuttaminen on tavallista.

Kuntoutuksen yrittäjätiimi auttaa yrittäjää koko kuntoutuksen ajan

Olemme Varmassa kiinnittäneet huomiota yrittäjien kuntoutuksen haasteisiin ja tarjoamme yrittäjäasiakkaillemme erityisesti heille kohdennettua palvelua. Yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia auttaa yrittäjien kuntoutukseen keskittynyt tiimi. Tiimin kuntoutusasiantuntijat ovat kouluttautuneet yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Myös Varman sisäistä yhteistyötä yrittäjien palvelussa on tiivistetty.

- Palveluprosessimme ja yhteistyö palveluntuottajien kanssa on suunniteltu yrittäjien tarpeisiin, kertoo yrittäjätiimissä työskentelevä Jenni Talvitie.

Kuntoutuksen yrittäjätiimi hoitaa kaikkien Varman yrittäjäkuntoutujien sekä yrittäjäksi aikovien kuntoutusta.

- Neuvomme ja ohjaamme yrittäjää muun muassa kuntoutussuunnitelman laadinnassa, toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä sekä autamme asiakasta toimien sparraajana läpi kuntoutuksen. Näin ollen yrittäjäasiakkaamme voivat luottaa siihen, että he saavat asiantuntevaa apua koko kuntoutuksen ajan. Heitä auttamassa on henkilö, jolle yrittäjyyteen liittyvät haasteet ja tilanteet ovat tuttuja.

Kuntoutusasiantuntijat perehdyttävät ja kouluttavat mielellään yrittäjien ammatillisesta kuntoutuksesta kiinnostuneita.

Valtaosa yrittäjistä on keski-ikäisiä miehiä

Suomessa yrittäjät ovat melko iäkkäitä ja toimivat perinteisillä aloilla. Vuonna 2014 Suomessa oli noin 240 000 yrittäjää. Heistä kaksi kolmasosaa on miehiä. Eniten yrittäjiä löytyy 40-59-vuotiaista.

Valtaosa Suomessa toimivista yrityksistä on pieniä, alle 5 henkilön yrityksiä. Eniten yrittäjiä on maa-, metsä- ja kalatalouden toimialoilla. Seuraavaksi eniten yrityksiä on tukku- ja vähittäiskaupassa sekä moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien korjauksessa sekä rakentamisessa.

Taloustilanteen vaihtelut heijastuvat yrittäjyyteen voimakkaasti. Viime aikojen piristyminen on vaikuttanut myös uusien yritysten syntymiseen. Viime vuonna Uusyrityskeskusten kautta perustettiin lähes 10 prosenttia enemmän yrityksiä kuin vuonna 2015. Erityisesti nuoret ja maahanmuuttajat ovat innokkaita ryhtymään yrittäjiksi. Vuonna 2016 lähes puolet kaikista uusyrityskeskusten kautta perustetuista yrityksistä oli 15-35-vuotiaiden perustamia.

Lähteet:

Lisätietoa kuntoutuksesta

Varman kuntoutus

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();