Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Mikä on työhyvinvoinnin aste? Hyvää asentoa treenaamassa käytännössä #onnellinentoimisto Harjakaisen johdolla.
Mikä on työhyvinvoinnin aste? Hyvää asentoa treenaamassa käytännössä #onnellinentoimisto Harjakaisen johdolla.

Työympäristön renessanssilla onnelliseen toimistoon

15.9.2015

Tilat. Tarvikkeet. Tavat. Uudenlainen työkulttuuri ja sitä tukevat ympäristöt lisäävät tuottavuutta ja hyvinvointia. Varmaan kokoontui 10.9. asiantuntijoita pohtimaan tulevaisuuden työympäristön mahdollisuuksia. Työeläkeyhtiö Varman lisäksi Filosofian Akatemia, Rakennusosakeyhtiö Hartela, Martela Oyj, Fujitsu Finland Oy ja Paperipalvelu Koskimo ja Rännäli Oy toivat puheenvuoroillaan esiin näkökulmansa onnellisesta toimistosta.

– Tiloilla on valtava vaikutus siihen, miten ajattelemme. Elämme jo tulevaisuudessa. Muutos itse on muuttunut, pohdiskeli filosofi Lauri Järvilehto Filosofian Akatemiasta.

Johtaja Tapio Rantanen Rakennusosakeyhtiö Hartelasta haastoi yrityksiä päättämään itse tulevaisuuden tyylinsä. Avoin, toimiva ja tuottava työyhteisö tarvitsee toimitilasta tukevan jalustan toimintaansa.

Työympäristöä on pitkään tarkasteltu kustannustekijänä. Sen sijaan Martela Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Martela haastoi pohtimaan tilakysymystä johtamisen työvälineenä. Panostukset tuottavuuteen ja hyvinvointiin näkyvät kustannussäästöinä. Työhyvinvointia lisäävien toimenpiteiden lopullisena talousvaikutuksena kannattavuus lisääntyy. Toimitilojen neliötehokkuuden tehostamiseen on käytettävissä helppoja digitaalisia sovelluksia ja samalla voidaan vaikuttaa työhyvinvointia edistävästi.

Työympäristöä voi tarkastella myös Lean-ajattelun mukaisesti. Ratkaisujohtaja Minna Lindholm, Fujitsu Finland Oy, rohkaisi yrityksiä tunnistamaan pullonkaulat ja mittamaan hukkaa. Töitä voi tehdä viisaammin, ei kovemmin.

Onnellisen toimistoelämän puolesta liputti markkinointijohtaja Joanna Malm Paperipalvelu Koskimo ja Rännäli Oy:stä. 8 tuntia työtä, 8 tuntia vapaa-aikaa ja 8 tuntia lepoa on edelleen toimiva ratkaisu. Seisoma-asennon muistaminen työpäivän aikana tuo merkittävän lisän hyvinvointiin.

Miten palvelu/työ toteutetaan niin, että asiakas hyötyy, työntekijän työ on mielekästä ja kustannuksia säästyy? Varman työkykyjohtaja Jyri Juusti haastoi ajattelemaan häiriötä muutoksen raaka-aineena. Työn selkeyttäminen tiimin kanssa on avainasemassa, jos halutaan elää muutoksessa.

– Tulevaisuuden työssä innostus ja tuottavuus kohtaavat. Vapaus, virtaus ja vastuu ovat tässä keskeisiä teemoja, kertoi Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko päätöspuheenvuorossaan.

Lue lisää:
Twitterissä tilaisuuden kommentointia voi selailla aihetunnisteella #onnellinentoimisto
Varman kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Ilkka Tomperi bloggaa: Tulevaisuuden työympäristössä ihmiset kohtaavat

Teksti ja kuva: Mikko Kuivalainen

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi