Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Varma myy loput SATOn osakkeet

Varma myy loput SATOn osakkeet

16.12.2015

Työeläkeyhtiö Varma myy kaikki omistamansa SATO Oyj:n osakkeet eli noin 22,8 prosentin omistusosuuden yhtiössä listatulle ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Fastighets AB Balderille (publ) yhteensä noin 235 miljoonan euron kauppahinnalla.

Varma puolitti omistuksensa SATOssa 2014, kun hollantilaisesta eläkesijoittaja APG:sta tuli yhtiön ensimmäinen ulkomainen omistaja. Kuluvan vuoden aikana Balder on noussut SATOn suurimmaksi osakkeenomistajaksi.

– SATO on ollut Varmalle erittäin hyvä sijoitus, ja yhtiöstä on tullut kansainvälisiäkin sijoittajia kiinnostava toimija. Olemme viime aikoina kuitenkin kasvattaneet suorien asuntosijoitusten osuutta salkussamme. Meillä on useita isoja asuntokehityshankkeita vireillä pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, joihin tulee sitoutumaan paljon pääomia, sanoo Varman sijoituksista vastaava johtaja Reima Rytsölä.

Varma omistaa suoraan yli 4 000 asuntoa ja on vuokra-asuntoihin erikoistuneen VVO:n toiseksi suurin omistaja. Varmalla on parhaillaan rakenteilla asuntoja mm. Helsingin Arabianrantaan ja Espoon Niittykumpuun. Lisäksi Varmalla on vireillä tai käynnistymässä useita kaavahankkeita, joiden seurauksena suoraan omistettu asuntokanta voi kasvaa useilla sadoilla asunnoilla lähivuosina.

Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä, puh. 050 048 2691
Viestintäpäällikkö Leena Rantasalo, puh. 050 300 7980

Lue lisää Varman kiinteistöistä.

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi