Hakutulokset

Ei tuloksia haulle "{{searchTerm}}"

Toimitusjohtaja Risto Murto
Toimitusjohtaja Risto Murto
Työkykyjohtaja Jyri Juusti
Työkykyjohtaja Jyri Juusti
Yrittäjä ja vuorikiipeilijä Carina Räihä
Yrittäjä ja vuorikiipeilijä Carina Räihä
Asiakkuusjohtaja Ville-Veikko Laukkanen
Asiakkuusjohtaja Ville-Veikko Laukkanen

Varmasti-tapahtuma päivitti työelämän suuntaviivoja

28.8.2015

Ensimmäinen Varmasti-tapahtuma keräsi reilut kolmesataa osallistujaa Varman pääkonttoriin ja satakunta webinaariosallistujaa pohtimaan työeläkevakuuttamista, kasvun eväitä sekä työkyvyn kehittämistä. Asiantuntijat jakoivat kokemuksensa ja vinkkinsä.

Mistä luopuisit ensin? Vesihanasta, viemäristä, jääkaapista, liedestä, imurista vai kännykästä? Tätä kysyi Varman toimitusjohtaja Risto Murto aloituspuheenvuorossaan. Hän päätyi osoittamaan, että todella mullistavat keksinnöt ovat vanhoja. Hänen mukaansa teknologian kehitystahti on hidastunut jo pitkään, mikä näkyy muun muassa työn tuottavuuden nihkeänä kasvuna. Suomen vauhtia jarruttavat lisäksi epäedullinen väestörakenne ja maailmantalouden tila.

– Meidän hyvinvointivaltiotamme ei ole mitoitettu näin pieneen tuottavuuden kasvuun. Olemme todennäköisesti siirtymässä Japanin polulle. Kyllä japanilaisetkin voivat olla onnellisia, en tarkoita sitä, mutta maailmasta tulee erilainen, Murto totesi. Miten erilaisessa maailmassa sitten toimitaan? Sitä osallistujat käsittelivät käytännön tasolla koko loppupäivän. Tapahtumaan pystyi osallistumaan myös nettilähetyksen kautta.

Tuntuma omaan ja alaisten työkykyyn

Osa joukosta vietti aamupäivän Varman työeläkeasiantuntijoiden parissa, kun taas osa pureutui kasvuun rahoittajien ja kasvuyrittäjien kanssa. Lounaan jälkeen osallistujat kokoontuivat yhteen miettimään, mikä lisää ja mikä syö työkykyä. Varman työkykyjohtaja Jyri Juusti korosti, että työtavat ja tekniset apuvälineet muodostavat vain osan kokonaisuudesta.

– Jokaisen on hyvä saada ote siitä, mikä häntä kuormittaa ja miten hän voi palautua. Myös esimiehen olisi saatava tuntuma siihen, mistä ihmiset ovat huolissaan ja mistä he innostuvat, Juusti summasi.

Innostuksessa on kieltämättä voimaa, joka voi kantaa huimiin suorituksiin sekä onnistumisen iloon. Tämä tuli selväksi, kun Carina Räihä nousi lavalle.

Motivaatio kantaa pitkälle – ja korkealle

Carina Räihä irtisanoutui pankkiirin pestistä kuusi vuotta sitten, 42-vuotiaana, ja etsi sopivan haastavaa tavoitetta. Reilua vuotta myöhemmin hän kiipesi maailman korkeimmalle vuorelle, Mount Everestille ensimmäisenä suomalaisena naisena. Räihän mukaan tärkeintä on aloittaa heti, kun tavoite on selvillä.

– Sellaista tilannetta ei kuitenkaan tule, että olisi täysin valmis, eivätkä olosuhteet ole koskaan täydelliset, Räihä totesi.

Hän muistutti, että unelman tavoittelu ei ole myöskään joka hetki hauskaa ja hankalat välitavoitteet saattavat lannistaa. Esimerkiksi hapen vähyys rasittaa vuorikiipeilijöitä monin eri tavoin. On raskasta liikkua, vaikea nukkua, ruoka ei maistu, päätä särkee eikä flunssasta toivu millään.

– Huipulle nousee kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä, joilla on vain riittävän iso motivaatio, Räihä sanoi.

Hän korosti, että hänen luonteelleen sopi nimenomaan korkeimman vuoren tavoittelu.

– Vaikeinta on löytää se, mitä itse ihan oikeasti haluaa. Mikä on teidän vuorenne?

Varmasti-tapahtuma kiertää Suomea

Seuraavaksi Carina Räihän voi tavata Varmasti-tapahtumassa Tampereella. Kaiken kaikkiaan varmalaiset kiertävät kumppaneineen vielä viisi kaupunkia syksyn aikana.

– Haluamme keskustella asiakkaidemme kanssa yhä enemmän ja tarjota heille mahdollisuuden verkostoitua, totesi Varman asiakkuusjohtaja Ville-Veikko Laukkanen ensimmäisessä Varmasti-tapahtumassa.

Laukkanen on vakuuttunut, että varmalaisten ja asiakkaiden monipuolinen yhteistyö kannattaa. Työkykyyn voi vaikuttaa ja Varmalla on siitä hyviä kokemuksia kaiken kokoisissa yrityksissä. Varman maksamien työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on laskenut noin 14 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana. Eli asioihin voi vaikuttaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

Teksti: Marianna Salin
Kuvat: Junnu Lusa

Varmasti 2015 -asiakastapahtumia järjestetään syksyn mittaan vielä Kuopiossa, Tampereella, Oulussa, Vaasassa ja Turussa. Lue lisää!

{{errorMessage}}

Avainsanat

Blogi