Tulostiedot ja sijoitukset

Varman sijoitusten arvo nousi 45 miljardiin euroon

Varman sijoitukset tuottivat tammi‒kesäkuussa 4,7 (-0,3) % eli 2,0 miljardia euroa. Sijoitussalkun markkina-arvo nousi uuteen ennätykseensä 45,0 (41,2) miljardiin euroon. Lue lisää Varman osavuosituloksesta:

Tiedote
Osavuosiraportin esitysmateriaali (pdf)
Osavuosiraportti (pdf)

Ilmastopolitiikka

Ensimmäisenä suomalaisena eläkeyhtiönä julkaisimme vuonna 2016 ilmastopolitiikan, jossa kerromme, miten kehitämme salkkuamme vähähiilisemmäksi. Tavoitteissa otimme ison harppauksen jo vuonna 2016, jolloin mm. osakesijoitusten hiilijalanjälki keveni 22 %.

Vastuullinen sijoittaminen

Varma sijoittaa vastuullisesti. Sisällytämme vastuullisuuden systemaattisesti kaikkeen sijoitustoimintaamme.

Edellytämme, että sijoituskohteemme toimivat kansainvälisten sopimusten ja normien mukaisella tavalla, joista tärkeimpiä ovat

  • YK:n Global Compact -yritysvastuualoite
  • OECD:n toimintaohjeet monikansallisille yrityksille
  • ILO:n työelämän konventiot.

Varman vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin periaatteiden kattamiin aihealueisiin kuuluu myös ilmastonmuutoksen hillintä, joka on yksi Varman vastuullisuustavoitteista. Aiheen tärkeyden ja ajankohtaisuuden vuoksi olemme laatineet erillisen ilmastopolitiikan. Vastuullisuus on myös osa omistajaohjauksen periaatteitamme.

Varma on allekirjoittanut YK:n tukemat vastuullisen sijoittamisen periaatteet ("Principles for Responsible Investment", "PRI") ja julkaissut PRI:n vastuullisen sijoittamisen raportin:

Varma on allekirjoittanut myös CDP:n (ent. Carbon Disclosure Project) ja liittynyt PRI:n Montréal Pledge -aloitteeseen.

Varma Twitterissä

{{getNewsBlockProperty(article, 'badgeText')}}

{{article.title}}