Siirry sisältöön
Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Miten korjaan vuoden 2018 ansiotietoja vuonna 2019?
Jos olet maksanut henkilölle liikaa palkkaa vuonna 2018 ja huomaat sen vuonna 2019, niin ilmoita TyEL:n alainen vuoden 2018 ansio Varmaan ja korjaamme sen. Jos olet maksanut henkilölle liian vähän palkkaa vuonna 2018 ja huomaat sen tammikuussa 2019, niin ilmoita TyEL:n alainen ansio tulorekisteriin maksuperusteisesti, kun maksat puuttuvan osan.

Ilmoitanko tulorekisteriin YEL-vakuutettujen yrittäjien palkkatiedot?
Ilmoita tulorekisteriin kaikki palkkatiedot vakuuttamismuodosta riippumatta.

Palkat tulee ilmoittaa viimeistään viidentenä kalenteripäivänä maksupäivän jälkeen. Entä jos ilmoituspäivä osuu pitkien pyhien yhteyteen, esim. joulu?
Tee ilmoitus pyhien jälkeen ensimmäisenä arkipäivänä. Halutessasi voit tehdä sen myös etukäteen enintään 45 päivää ennen palkanmaksua.

Miten ilmoitan tulorekisterissä, että ansio on TyEL:n alaista?
Tulorekisterissä on omat koodit eri tulolajeille. Esimerkiksi työeläkevakuutusmaksun alaisen palkkasumman koodi on 102.

Voinko ilmoittaa palkat tulorekisteriin heti maksupäivänä tai jopa aikaisemmin?
Kyllä voit ja etukäteen enintään 45 päivää ennen palkanmaksua.

Ilmoitanko vakuutuspalkan tulorekisteriin?
Kyllä, sille on tulorekisterissä oma tulolajinsa.

Tuleeko minun ilmoittaa palkkaennakot maksupäivän mukaisesti?
Ilmoita myös palkkaennakot normaalin ilmoituskäytännön mukaisesti viiden päivän kuluessa palkkaennakon maksupäivästä.

Lähettääkö Varma jokaisesta palkanmaksusta erillisen laskun?
Jos työnantajalla on 1-2 palkanmaksupäivää kuukaudessa, lähetämme laskun kummastakin erikseen. Jos palkanmaksupäiviä on enemmän kuin 2 kuukaudessa, lähetämme koontilaskun kerran kuukaudessa.

Jos lähetän tulorekisteriin 100 hengen tiedot ja yhdessä on virheitä, lähetänkö kaikkien tiedot uudelleen?
Ei tarvitse. Korjaa vain virheelliset tiedot.

Olemme vuosi-ilmoittajana maksaneet ennakkomaksun aina yhdellä kertaa vuoden alussa ja saaneet hyvityskorkoa. Hyvityskorko on ollut merkittävä vuositasolla. Saammeko hyvityskorkoa jatkossakin?
Vakuutusmaksuille ei ole mahdollista saada hyvityskorkoa tulorekisteriaikana, koska rekisteriin ilmoitetaan todelliset palkat ja niiden perusteella maksetaan TyEL-vakuutusmaksu. Vuosi- ja kuukausi-ilmoittamisesta luovutaan.

Voinko ilmoittaa ansiotiedot Palkka-fi:n kautta myös tulorekisteriaikana?
Kyllä voit. Palkka.fi:ssä voi jatkossakin laskea palkat sivukuluineen. Palkka.fi:n toimittamat työnantajan ilmoitukset verohallintoon, työeläkeyhtiöihin ja Työttömyysvakuutusrahastoon poistuvat ja ne korvataan yhdellä tulorekisteriin lähetettävällä palkkatietojen ilmoituksella.

 

Takaisin

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();