Sijoitustoiminto

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja ja työkykyjohtamisen edelläkävijä. Olemme myös vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Meitä varmalaisia on noin 550 henkeä ja työskentelemme modernissa toimitalossa Helsingin Salmisaaressa.

Varma sijoittaa eläkemaksuina kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti nykyisiä ja tulevia eläkkeitä varten. Varman sijoitusomaisuus on noin 45 miljardia euroa. Sijoitamme pääasiassa korko-, osake- ja kiinteistösijoituksiin sekä hedgerahastoihin. Sijoitustoiminnossamme työskentelee noin 70 sijoitusalan ammattilaista. 

Back officessa pääset mm. tekemään osake-, korko-, valuutta- ja johdannaiskauppojen selvityksiä kansainvälisillä pääomamarkkinoilla, ylläpitämään tietoja sijoitusjärjestelmässä, valmistelemaan sekä täsmäyttämään kirjanpitovientejä, valvomaan johdannaisvakuuksia sekä hoitamaan vakuusmaksuja.

Middlessä on tarjolla erilaisia avustavia tehtäviä liittyen sijoitustoiminnon riskienhallintaan, tuotonlaskentaan ja raportointiin. Varman sijoitustoiminnon middle office on osa investment operations -osastoa. Middle office vastaa sijoitustoiminnon sisäisestä riskienhallinnasta, tuotonlaskennasta, riskiraportoinnista sekä toimii sijoitustoiminnon järjestelmien pääkäyttäjänä.

Kiinteistöhallinnossa tehtävääsi kuuluu vuokralaishallinnon päivittäisestä toiminnasta vastaaminen yhteistyössä reskontrapalveluja tuottavan yhteistyökumppanin kanssa. Tiliöit kiinteistöjen ostolaskuja sekä osallistut asiakaspalveluun. Ylläpidät kiinteistöhallintojärjestelmää ja tuotat raportteja ja analyysejä. Toimit vuokralaisten apuna ja tukena vuokriin ja muihin vuokrasopimuksiin liittyvissä asioissa sekä varmistat, että laskutus sujuu vuokrasopimusten mukaisesti ja selvität nopeasti mahdolliset epäselvyydet.

Listatut sijoitukset -osastolla osallistut osake- ja korkosijoitusten parissa tapahtuvaan toimintaan. Tehtäviisi kuuluu mm. informaation hankinta ja analysointi, korkoherkkyyden analysointi sekä arvonmääritys osakemarkkinoilla. Työ edellyttää vähintään kolmen vuoden rahoituksen opintotaustaa sekä osake- ja korkomarkkinoiden peruskäsitteiden ymmärrystä. Hallitset myös rahoitusteorian ja siihen liittyvän johdannaismarkkinoiden perusteet. Kaikissa sijoitustoiminnon tehtävissä odotetaan sujuvaa englannin kielen taitoa ja hyviä tietoteknisiä valmiuksia.

Vastuullinen sijoittaminen on yksi Varman kehittämisen painopisteistä. Varmassa vastuullisella sijoittamisella pyritään parempiin sijoitustuottoihin, välttämään vastuuttomasta toiminnasta realisoituvia sijoitusriskejä sekä tunnistamaan sijoituskohteiden liiketoimintaympäristöjä muovaavat megatrendit.

Vastuullisen sijoittamisen kesätyöhön kuuluu excel-pohjaisten työkalujen rakentamista datalähteiden päälle sekä tietojen koontia eri tietolähteistä. Työ edellyttää erinomaista excel-osaamista (ml VBA) sekä kykyä omaksua nopeasti uusien tietojärjestelmien käyttö.

Yritysrahoituksen back office vastaa Varman yritysasiakkaiden lainojen hoidosta sekä asiakaspalvelusta liittyen lainan nostoon, kannan hoitoon ja vakuuksiin. Pääset mm. hoitamaan sijoituslainaprosessia asiakirjojen laadinnasta aina lainojen elinkaaren hallinnointiin. Tehtävässä korostuu luottojen korkoilmoitukset ja niiden hallinnointi sijoitusjärjestelmässä sekä vastapuolien kanssa. Lisäksi toimenkuvaan sisältyy erityisesti syndikoitujen luottojen hallinnointi ulkomaisten vastapuolien kanssa. Tehtävä edellyttää siksi erinomaista englannin kielen taitoa ja lisäksi erittäin hyvää järjestelmäosaamista.

Kaikissa sijoitustoiminnon kesätyötehtävissä odotetaan sujuvaa englannin kielen taitoa, hyviä tietoteknisiä valmiuksia ja perustietoa sijoitusinstrumenteista. Tehtävät sopivat hyvin esimerkiksi kaupallisen alan korkeakouluopiskelijoille.

Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjassa ja noudatamme hyvän kesätyön periaatteita. Tarjoamme sinulle kesäksi mielenkiintoisia tehtäviä sijoittamisen parissa sekä lisäksi kivat ja osaavat työkaverit, hienon merimaiseman, modernit työtilat, kuntosalin ja yhden kaupungin parhaista henkilöstöravintoloista.

Perehdytämme sinut hyvin ja otamme mukaan myös Varman toiminnan kehittämiseen. Kesän aikana kohtaat muita kesätyöntekijöitä ja varmalaisia yhteisissä tilaisuuksissa ja pääset mm. pelaamaan strategiapeliä sekä rakentamaan unelmien työkulttuuria legojen avulla. Tule kesäksi mukaan meidän ketterien vastuunkantajien joukkoon. Parhaat tyypit pidämme mielellämme osa-aikatöissä myös syksyllä, jos hommia riittää.

Tänäkin vuonna tavoitteenamme on tarjota kesätyöpaikkoja hakijoille, jotka hakevat ensimmäistä oman alansa työpaikkaa. Kiinnitämme erityistä huomioita myös siihen, että vähintään yksi nuori, jolla on jokin vamma, sairaus tai vastaava erityispiirre saa meiltä kesätyöpaikan ja suuntaa työuralleen. Haemme sopivalla osaamisella ja asenteella olevia nuoria töihin, joten vamma tms. ei ole este meille työllistymiseen. Haluamme olla monimuotoinen työpaikka sekä kehittää parempaa työelämää ja vastuullista toimintaamme. Lue lisää varma.fi/rekrytointi.

Hae siihen tehtävään, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Lomakkeella voit merkitä kiinnostuksesi myös muihin Varman kesätyötehtäviin, joten yhden hakemuksen täyttäminen riittää. Perinteisen hakemuksen lisäksi voit jättää meille myös videotervehdyksen. Hae kesätyötä täyttämällä hakulomake viimeistään sunnuntaina 10.2.2019.

Hakulomake ja videotervehdys back officeen.
Hakulomake ja videotervehdys middle officeen.
Hakulomake ja videotervehdys kiinteistöhallintoon.
Hakulomake ja videotervehdys listattuihin sijoituksiin.
Hakulomake ja videotervedys vastuullisen sijoittamisen -tiimiin.
Hakulomake ja videotervehdys yritysrahoituksen back officeen.

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();