Muita meille tärkeitä vastuullisuusaiheita

Ihmisoikeudet

Varma puuttuu jämäkästi sijoituskohteidensa ihmisoikeusrikkomuksiin. Ihmisoikeudet turvaavat jokaiselle ihmisarvon mukaisen elämän, ja sijoittajilla on valta ja vastuu olla hereillä, miten ihmisoikeudet yrityksissä toteutuvat. Ihmisoikeusrikkomukset liittyvät mm. lapsityöhön kehittyvissä maissa, mutta myös asiat kuten työterveys ja –turvallisuus, elämiseen riittävä palkka ja kyberturvallisuus ovat kaikki ihmisoikeuskysymyksiä.

Kestävän kehityksen osakesalkku

Meillä on erityinen kestävän kehityksen osakesalkku, joka edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (SDG:t) ja Varman ilmastotavoitteita. Teemoiksi on valittu mm. vastuullinen kuluttaminen, kiertotalous ja ilmastonmuutoksen torjunta. Se sijoittaa pörssiosakkeisiin Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä Aasian kehittyneillä markkinoilla.

Luonnon monimuotoisuus

Miljoona eläin- ja kasvilajia on uhassa kuolla sukupuuttoon, monet jo seuraavina vuosikymmeninä. Luontokato ja sen riskit huolestuttavat sijoittajia, myös Varmaa. Haluamme tunnistaa ne sijoituskohteet, jotka voivat auttaa luontoriskien vähentämisessä.