Siirry sisältöön

3.4.  Näin ennakoit työkykyriskejä tiedolla johtamalla

Webinaari ke 3.4. klo 8:30

3.4.  Näin ennakoit työkykyriskejä tiedolla johtamalla

Webinaari ke 3.4. klo 8:30

Ilmoittaudu mukaan

Tiedätkö, miten jatkuvan kuuntelemisen malli suunnitellaan tai millaisia työkaluja tai tavoitteita se tarjoaa? Hyvinvoiva, työkykyinen ja motivoitunut henkilöstö on menestyvän yrityksen kivijalka.

Ke 3.4. Näin ennakoit työkykyriskejä tiedolla johtamalla.

  • 8.30 Webinaarin kesto 30-45 min

Webinaarissa pureudumme syvemmälle henkilöstön jatkuvan kuuntelemisen mallin suunnitteluun, työkaluihin ja tavoitteisiin. Kerromme, mitä vuosikellon eri osiot voivat pitää sisällään ja miten tieto nivotaan yhdeksi kokonaisuudeksi. Suosittelemme katsomaan webinaarin ensimmäisen osan - Miten jatkuva kuunteleminen lisää yrityksen kannattavuutta ja työkykyä? ennen tätä webinaaria. 

Käy tutustumassa Varman uutishuoneeseen, josta löydät blogeja sekä artikkeleita muun muassa työkykyjohtamisen eri teemoista. Lue myös Outi Hartikaisen blogi aiheesta Tiedolla johtaminen ennakoimaan työkykyriskien hallintaa.

Tervetuloa mukaan webinaariin!

Puhujat

Outin mielestä Ihmisten johtaminen on kiehtovaa ja haastavaa. Esimiestehtävissä hän on kantapään kautta oppinut, miten oleellista on tuntea tiimin yksilöt. Osata tukea ja haastaa ihmistä omalla tavalla kehittymään ja uusiutumaan. Tiedämme, että työn tekemisen tavat muuttuvat nopeasti. Mutta tiedämmekö minkälaista johtamista tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan.

Outi Hartikainen
työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma
Lue blogi webinaariin liittyen
Lue blogi webinaariin liittyen
Outi Hartikainen
työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Jaana uskoo, että tuloksellisessa toiminnassa kaikki kehittäminen linkittyy yrityksen strategiaan. Jaana on sitä mieltä, että ei ole yhtä oikeaa tapaa saada pysymään henkilöstö mukana ja innostuneena muutoksessa, vaan ratkaisu on löydettävä kullekin yritykselle erikseen.

Jaana Ahervuo
työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma
Lue blogeja
Lue blogeja
Jaana Ahervuo
työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma
(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();