Siirry sisältöön

Kuntoutus

on ensisijainen vaihtoehto, kun sairaus uhkaa työkykyä. Kuntoutus ei vaikuta työnantajan maksuluokkaan.

Ammatillisen kuntoutuksen keinoja ovat työkokeilutyöhönvalmennusuudelleenkoulutus ja oppisopimuskoulutus(pdf).

Hakemus
Työntekijä tekee itse kuntoutushakemuksen. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto. Jo tässä vaiheessa työnantaja voi täyttää liitteeksi kuvauksen hakijan työtehtävistä.

Myönteisen päätöksen saaminen edellyttää mm. että työkyvyttömyyden uhkan estäminen tai siirtyminen tarkoituksenmukaisella ammatillisella kuntoutuksella on todennäköistä, että työsuhde on voimassa tai sen päättymisestä ei ole kulunut pitkää aikaa, ja että hakijalla on työansioita vähintään 34 910,29 euroa viimeisten viiden vuoden ajalta.

Ennakkopäätös
oikeudesta kuntoutukseen tarkoittaa, että työntekijällä on oikeus Varman tukemaan työhön tähtäävään ammatilliseen kuntoutukseen. Työnantaja saa tiedon, onko työntekijällä oikeus kuntoutukseen, jos työntekijä on antanut tähän suostumuksen. Tietoa voi hyödyntää henkilöstösuunnitteluun ja työkykyjohtamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Saat lisää tietoa kuntoutuksesta henkilöasiakkaan verkkosivuilta
Blogit: Mikä ihmeen kuntoutus?, Uuteen vaiheeseen kuntoutuskumppanuudessa

Työnantajan lomakkeet
Työnantajan kuvaus hakijan työtehtävistä (pdf)
Työnantajan hakemus kuntoutusetuudesta (pdf)
Työnantajan palaute työpaikkakuntoutuksesta (pdf)
Sopimus työpaikkakuntoutuksesta, palkaton (pdf)
Sopimus työpaikkakuntoutuksesta, palkallinen (pdf)

Palauta sähköisesti turvapostin kautta.

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();