Siirry sisältöön

Työnantajan eläkeopas

Vanhuuseläke

Vanhuuseläkkeen alkamisen edellytys on, että työsuhde päättyy. Lue lisää vanhuuseläkkeestä ja eläkkeen hakemisesta.

Osittainen vanhuuseläke

61-vuotias voi saada valintansa mukaan joko 25 tai 50 prosenttia kertyneestä eläkkeestään. Eläkkeensaaja voi itse valita haluaako työskennellä osittaisen vanhuuseläkkeen rinnalla ja kuinka paljon. Lue lisää osittaisesta vanhuuseläkkeestä.

Työttömän vanhuuseläke

Vuonna 1957 tai sitä ennen syntynyt voi saada vanhuuseläkkeen aikaisemmin, jos tietyt ehdot täyttyvät. Katso mitä työttömän vanhuuseläkkeen myöntäminen edellyttää.

Ammatillinen kuntoutus

Kun sairaus uhkaa työkykyä, kuntoutus on ensisijainen vaihtoehto. Lue lisää ammatillisen kuntoutuksen keinoista.

Työkyvyttömyyseläke

Täyden tai osatyökyvyttömyyseläkkeen voi saada ennen eläkeikää, jos työkyky on alentunut huomattavasti. Eläke voidaan myöntää pysyvästi tai määräaikaisena kuntoutustukena. Kuntoutuksen mahdollisuudet tutkitaan aina ensin. Lue lisää työkyvyttömyyseläkkeestä.

Työuraeläke

Työuraeläke on mahdollinen pitkään raskasta työtä tehneelle. Sen ikäraja on 63 vuotta. Täältä löydät lisätietoja työuraeläkkeen edellytyksistä.

Perhe-eläke

Jos puoliso tai vanhempi menehtyy, perhe-eläke turvaa lesken ja alaikäisten lasten toimeentuloa. Lue lisää perhe-eläkkeestä ja sen hakemisesta.

Tarvitaanko yrityksessänne tietoa eläkkeistä?

Varman asiakasyrityksenä voit tilata yrityksellesi räätälöidyn eläkeinfon. Lue tarkemmin infojen sisällöstä. Ota yhteyttä: tyoelakeinfot@varma.fi

(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();