Laskutus- ja palkanmaksupalveluilla enemmän aikaa yrittämiselle

Laskutus- ja palkanmaksupalvelut vähentävät yrittämiseen liittyviä paperitöitä ja byrokratiaa. Palkat hoituvat yhdellä maksusuorituksella, ja laskutus onnistuu ilman omaa yritystä.

Ripeää vauhtia lisääntyneet laskutus- ja palkanmaksupalvelut tuovat helpotusta yrittäjän arkeen. Olipa kyseessä yksittäisen työn laskuttaminen tai palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista huolehtiminen, nämä palvelut tarjoavat sujuvan tavan kokeilla yrittäjyyttä ja tehdä yrittäjätyötä.

– Varman yhteistyökumppaneina toimivilla laskutus- ja palkanmaksupalveluyrityksillä on suuri halu auttaa omia asiakkaitaan myös vakuuttamiseen liittyvissä asioissa, toteaa Varman asiakaspalvelupäällikkö Stefan Granroth.

Julkisuudessa laskutus- ja palkanmaksupalveluiden käyttäjiä on kutsuttu kevytyrittäjiksi, jotka toimivat yksityishenkilöinä hankkien itse omat asiakkaansa ja päättäen omat hintansa. Helpoimmillaan tällaisen oman työn tekijän tarvitsee vain luoda lasku sekä toimittaa tilinumero ja verokortti laskutuspalvelulle.

Asiakkaan maksettua laskun tämä palvelu hoitaa laskutussummasta tarvittavat vähennykset ja maksaa palkan tilille.

Laki ei tunne kevytyrittäjää

Yritysten ja kotitalouksien palkanmaksupalvelua pyörittävän Palkkaus.fi:n markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Janne Isosävi korostaa, että termin suosiosta huolimatta Suomen laki ei tunne kevytyrittäjää, vaan ihminen on lain silmissä joko työntekijä tai yrittäjä.

Tyypillisesti laskutuspalveluita hyödyntävä henkilö on työttömyys- ja eläketurvan näkökulmasta yrittäjä. Palkanmaksupalvelussa työntekijä puolestaan on työsuhteessa työnantajaan ja siksi myös työttömyys- ja työeläketurva-asioissa aina työntekijä.

– Osa laskutuspalveluista toimii niin, että työntekijälle maksetaan palkkaa ja lasku lähtee laskutuspalveluyritykseltä. Se tarkoittaa, että työtä myyvä yritys on työnantaja ja maksaa laillisen palkan työntekijälleen. Tai sitten työn suorittaja on yrittäjä, joka hoitaa muun muassa eläkkeensä itsenäisesti, Isosävi sanoo.

Varma ei käytä lainkaan käsitettä kevytyrittäjä, vaan puhuu itsensä työllistäjistä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä