Yrittäjä
yrittäjyys
työkykyjohtaminen
kasvu
20.09.2018

Freska tarjoaa siistiä ja arvokasta siivoustyötä

Kotisiivoukseen keskittyvä Freska on kasvanut kolmessa vuodessa muutaman kaveruksen liikeideasta yli 600 käsiparia työllistäväksi yritykseksi. Kovan kasvun keskellä on kuitenkin pidetty tarkasti huolta yhteisistä arvoista, hyvästä yhteishengestä ja henkilöstön jaksamisesta.

Helsingissä, Turussa ja Tampereella toimivan Freska Finlandin toimitusjohtajalla on riittänyt kuluvana vuonna kiirettä. Hurjaan kasvuvauhtiin kiihdyttänyt kotisiivouspalvelu hakee pääomasijoittajien tuella jalansijaa myös Ruotsin ja Norjan markkinoilta, mikä on täyttänyt toimitusjohtaja Sebastian Heinrichsin jo valmiiksi täyden kalenterin entistä tarkemmin.

- On tämä tähän asti kovin harjoitus, jossa olen ollut mukana, vähän yli kolmekymppinen yrittäjä tunnustaa.

Helsingin Hankenin kasvatti on ollut yrittäjäsielu koko aktiivisen työikänsä. Vaikka kotisiivousmarkkina näytti varsin kilpaillulta, uskoi Heinrichs kavereidensa kanssa siltä löytyvän kasvurakoa, kun yhdistetään ammattitaitoinen henkilökunta, laadukas työnjälki sekä digitaaliset sovellukset ja työkalut.

- Kasvuvaraa on edelleen kosolti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Nykyinen liikevaihto on mahdollista moninkertaistaa ihan lähivuosina, sillä kotiin ja kodinhoitoon liittyviä palveluita on paljon muitakin kuin pelkkä siivous, Heinrichs vakuuttaa.

Freska keräsi alkuvuonna mittavan rahoituksen pääomasijoittajilta.

Digiajan siivouspalvelua

Freskassa siivouksen voi tilata suoraan verkkosivuilta ilman perinteistä katselmusta ja sen pohjalta tehtävää tarjousta. Käytännössä siivouspalvelujen hankinta ei juurikaan poikkea tavallisesta verkkokauppa-asioinnista, joka useimmille kuluttajille on jo arkipäivää.

On tämä tähän asti kovin harjoitus, jossa olen ollut mukana.

Digitaaliset työkalut ovat apuna myös muun muassa taloushallinnossa, markkinoinnissa sekä siivoojien työkalentereiden rakentamisessa. Ideana on, että siivoojat eivät reissaa ristiin rastiin eri kaupungiosien väliä, vaan yhden siivoojan asiakkaat ovat mahdollisimman lähellä toisiaan.

- Näin säästyy kaikilta aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Samalla jokainen työntekijä voi keskittyä entistä paremmin omaan osaamisalueeseensa. Se näkyy luonnollisesti työhyvinvoinnissa ja myös työnjäljessä, olipa sitten kyse siivoojasta tai toimistohenkilöstöstä, Heinrichs selostaa.

Perusarvoista ei anneta periksi

Hurjan kiireen ja kasvun keskellä apuna ovat olleet myös yrityksen perusarvot, jotka on naulattu kaikille yhteiseksi ohjenuoraksi jo Freskaa perustettaessa.

Tärkeimpänä missiona on onnellisuus paitsi omassa työssä myös koko tiimissä. Lopullisena maalina on rakentaa Freskasta maailman paras yritys ja työpaikka, joka säteilee hyvää paitsi henkilöstölleen myös asiakkailleen.

Freska_716_450.jpg

Freska Finland panostaa paljon työkykyjohtamiseen. - Työssään viihtyvä ja sitä arvostava osaaja tekee myös parempaa jälkeä, kasvuyhtiön toimitusjohtaja Sebastian Heinrichs muistuttaa.

- Meillä ei omaa huonoa tuulta pureta työkavereihin. Esimiehet, minä itse mukaanlukien, ovat tässä tietysti omalla esimerkillään ihan avainasemassa, toimitusjohtaja tähdentää.

Henkilöstön hyvinvointiin, jaksamiseen ja työyhteisöön kotoutumiseen kiinnitetään muutenkin paljon huomiota, sillä valtaosalla siivoojista on maahanmuuttajatausta.  Normaalin työterveyshuollon ohella henkilöstölle on tarjolla myös ammatillista koulutusta, vaikka aiempi työkokemus on rekrytoinneissa oikean asenteen ja arvopohjan ohella erittäin tärkeä valintaperuste.

Perehdytyksen jälkeen lisäoppia on jaettu muun muassa oikeista työskentelyasennoista ja raskaiden esineiden nostotekniikasta. Lisäksi tuetaan henkilöstön harrastetoimintaa ja järjestetään kielikursseja. Tarjolla on myös yhteisiä vapaamuotoisia illanviettoja, joissa freskalaiset pääsevät tutustumaan toisiinsa.

- Hyvinvoiva, työssään viihtyvä ja sitä arvostava osaaja tekee myös parempaa jälkeä, Heinrichs muistuttaa.

Kasvu on myös luopumista

Henkilöstön vaihtuvuus on siivousalalla tunnetusti varsin suurta, mutta Freskassa virta kuulemma kulkee täysin toiseen suuntaan. Sana hyvistä työoloista kiertää ja kantaa hedelmää.

- Saamme aika paljon uutta väkeä kilpailijoilta, Heinrichs kertoo.

Samalla hän tunnustaa, että kasvutaival ei ole joka käänteessä sujunut aivan kuten Strömsössä. Nopea kasvu mikroyrityksestä satojen ihmisten työllistäjäksi on aiheuttanut tietyissä kohdin myös sisäistä kipuilua, kun kaveripohjaisesta yrittämisestä on pitänyt rakentaa vakavasti otettavaa yritystoimintaa.

- Tässä on ollut pakko organisoitua sekä oppia samalla myös luopumaan ja jakamaan vastuita. Kaikkeen ei oma aika ja osaaminen yksinkertaisesti riitä, Heinrichs tunnustaa.

Timo Sormunen
Junnu Lusa
(function (w, d, s, l, i) { w[l] = w[l] || []; w[l].push({ 'gtm.start': new Date().getTime(), event: 'gtm.js' }); var f = d.getElementsByTagName(s)[0], j = d.createElement(s), dl = l != 'dataLayer' ? '&l=' + l : ''; j.async = true; j.src = '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id=' + i + dl; f.parentNode.insertBefore(j, f); })(window, document, 'script', 'dataLayer', 'GTM-MJL5CR'); (function(w, t, f) { var s='script',o='_giosg',h='https://service.giosg.com',e,n;e=t.createElement(s);e.async=1;e.src=h+'/live/'; w[o]=w[o]||function() {(w[o]._e=w[o]._e||[]).push(arguments)} ;w[o]._c=f;w[o]._h=h;n=t.getElementsByTagName(s)[0];n.parentNode.insertBefore(e,n); })(window,document,3860); (function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:928553,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); var _paq = _paq || []; /* tracker methods like "setCustomDimension" should be called before "trackPageView" */ _paq.push(["setCookieDomain", "*.varma.fi"]); _paq.push(["setDomains", ["*.varma.fi"]]); _paq.push(['trackPageView']); _paq.push(['enableLinkTracking']); (function() { var u="//piwik.varma.fi/piwik/"; _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', '1']); var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s); })();