Varman kiinteistöt

Olisiko aika vaihtaa sijaintia?

Haluatko, että kiinteistöpäällikkömme ottaa sinuun yhteyttä toimitiloihin liittyen?
Jätä yhteydenottopyyntö

Varma on merkittävä suomalainen kiinteistösijoittaja

Varma on omalla pääomalla toimivana kiinteistösijoittajana tehnyt merkittäviä kiinteistöinvestointeja ja jalostaa sitä esimerkiksi asuinkäyttöön. Näillä toimilla olemme keskeisesti mukana tukemassa kotimaista elinkeinoelämää ja Suomessa tehtävää työtä. Valtaosa kaikista kiinteistösijoituksistamme kohdistuu Suomeen.

Pääosa kansainvälisistä sijoituksistamme tapahtuu hajautettujen kiinteistörahastojen kautta. Näitä täydennämme mm. kohdekohtaisilla rahastoilla ja yhteissijoituksilla. Kansainvälisissä sijoituksissa olemme painottaneet Euroopan isoimpia kiinteistömarkkinoita Britanniaa, Ranskaa ja Saksaa sekä Ruotsia.

Varma omistaa noin 4000 asuntoa sekä satoja toimisto- ja liikekiinteistöjä eri puolilla Suomea. Kehitämme kiinteistöjä jatkuvasti ja haluamme varmistaa, että asunnot ja toimitilat vastaavat vuokralaisten tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Olemme mukana varmistamassa arjen viihtyisyyttä kestävien ja vastuullisten valintojen avulla.

Ajankohtaista

Varman toimitilavuokralaisten asiakastyytyväisyys erinomaisella tasolla

Yli puolet vuonna 2017 asiakastyytyväisyyskyselyyn vastanneista Varman vuokralaisista suosittelisivat varmasti Varmaa vuokranantajana ja toimitilakumppanina. Aktiiviset suosittelijat, joita oli 54 % vastaajista, antoivat Varmalle arvosanan 9 tai 10. Passiivisia vastauksia (arvosana 6-7) antoi 44 % vastaajista ja kriittisiä vastauksia (arvosana 0-6) antoi vain 2 % vastaajista. Vertailuaineistossa aktiivinen suositteluhalukkuus oli keskimäärin 41 prosenttia. Varman tulos parani hieman edelliseen vuoteen verrattuna.

Saimme positiivista palautetta kiinteistökohtaisesti mm. vuokranantajan yhteyshenkilön tavoitettavuudesta, ammattitaidosta ja asiantuntemuksesta sekä vuokralaisen tarpeiden tuntemisesta.

Kiinteistökehittäjänä löydämme kuitenkin aina parannettavaa kohteissamme ja palvelussamme. Viime vuosina olemme panostaneet erityisesti kiinteistöjen energiatehokkuuteen ja tilojen muuntojoustavuuteen.

Varman kiinteistötoiminnon tavoitteena vuonna 2018 on kiinnittää erityistä huomiota asiakaspalvelun sujuvuuteen sekä tiedonkulkuun ja yhteydenpitoon. Haluamme lisätä vuorovaikutusta, parantaa asiakaskokemusta ja tiivistää yhteistyötä vuokralaistemme kanssa.

Vuosi 2018 lyhyesti

Kiinteistösijoitusten arvo 31.3.2018,
milj. €

3635

Kiinteistösijoitusten kokonaistuotto
yhteensä 1-3/2018

1,2 %

Suor. omistetun kiinteistöomaisuuden
markkina-arvo 31.3.2018, milj.€

2 768

Suoraan omistetun toimitilasalkun
vajaakäyttöaste 31.3.2018

4,7 %