Saavutettavuus

Saavutettavuusseloste (päivitetty 17.6.2024) koskee varma.fi-verkkosivustoa (jäljempänä verkkosivusto). Verkkosivustollamme on tietoa TyEL- ja YEL-vakuuttamisesta, työeläkkeistä sekä Varman toiminnasta.

Saavutettavuusseloste

Pyrimme takaamaan verkkosivustomme saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) mukaisesti. Olemme arvioineet verkkosivustomme saavutettavuuden itse. Kehitämme palvelujamme yhdessä digitaalisen viestinnän ammattilaisten ja saavutettavuusasiantuntijoiden kanssa.

Verkkosivustomme täyttää suurelta osin saavutettavuusvaatimukset eikä sivustollamme ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Osa verkkosivustomme Ajankohtaista-osion vanhemmista sisällöistä sekä yhtiötietoa sisältävistä pdf-tiedostoista eivät kaikilta osin ole saavutettavia. Saavutettavuusvaatimukset eivät koske ennen 23.9.2018 verkkosivustolla julkaistuja tiedostoja.

Jos huomaat verkkosivustollamme saavutettavuusongelmia, annathan meille palautetta. Voit antaa yleistä saavutettavuuspalautetta alla olevalla verkkolomakkeella tai sähköpostitse osoitteella saavutettavuus(at)varma.fi. Ethän lähetä verkkolomakkeella henkilökohtaista asiaasi koskevia kysymyksiä.

Jos tarvitset henkilökohtaisessa asiassasi tietoa, joka ei ole palvelussamme saavutettavassa muodossa, otathan yhteyttä lähettämällä meille viestin asiointipalvelun Viestit-sivulla, lähettämällä suojatun sähköpostin tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 192 100.

Vastaamme palautteeseesi 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastaustamme kahden viikon kuluessa, voit ilmoittaa asiasta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero 0295 016 000 (vaihde)