Yrityksille ja yrittäjille lisää viivästyskorotonta maksuaikaa vakuutusmaksuihin koronavirustilanteen vuoksi

Varma ja muut työeläkevakuutusyhtiöt ovat saaneet sosiaali- ja terveysministeriöltä mahdollisuuden antaa lisää viivästyskorotonta maksuaikaa YEL- ja TyEL-maksuihin. Lisämaksuajalta peritään nykyinen 2 %:n vakuutusmaksukorko.

TyEL-asiakkaanamme sinulla on tavallisesti mahdollisuus kahden kuukauden maksuaikaan TyEL-maksuille. Uuden lisämaksuajan myötä voit pyytää tämän lisäksi enintään kolme kuukautta ylimääräistä maksuaikaa vakuutusmaksuille, jotka perustuvat helmi-toukokuussa maksettaviin palkkoihin. Esimerkiksi maaliskuussa maksamistasi palkoista voit saada maksuaikaa elokuun loppuun asti.

YEL-asiakkaanamme voit pyytää 1–3 kuukautta lisää maksuaikaa niille maksuerille, joiden eräpäivä on 20.4.-30.6.2020 välisenä aikana. Kaikille 20.3. erääntyville YEL-laskuille olemme jo antaneet automaattisesti kuukauden ylimääräistä maksuaikaa.

Lisämaksuajalta peritään sekä TyEL- että YEL-vakuutuksissa nykyinen 2 %:n vakuutusmaksukorko, mutta ei viivästyskorkoa.

Yrittäjänä sinun kannattaa myös miettiä, onko tässä tilanteessa tarvetta YEL-työtulon muuttamiselle tai selvittää mahdollisuutesi YEL-maksun joustoon. Jos yritystoiminta vähenee olennaisesti, sinun kannattaa harkita YEL-vakuutuksen päättämistä.

Tee muutospyyntö asiointipalvelussamme tai soita vakuutuspalvelumme asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu, joten jos emme ehdi heti vastaamaan puheluusi, soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Lue lisää Telan uutisesta: Koronavirusepidemian vaikutukset työeläkejärjestelmälle

 

Uutinen
Ohjeita ja tietoa asiakkaillemme koronaviruksen vaikutuksista
eläketurva, korona, talous ja sijoitukset, työelämä, vakuuttaminen, yhtiötietoa 17.03.2020

Voisit olla kiinnostunut myös näistä