Tämä on Varma

Varma on Suomessa tehtävän työn eläkevakuuttaja. Huolehdimme yksityisten yrittäjien ja työntekijöiden lakisääteisestä työeläketurvasta. Varmalla on pitkälle tulevaisuuteen ulottuva vastuu eläkevarojen hoitamisesta, asiakkaistamme, varmalaisista ja yhteisestä ympäristöstämme. Rakennamme maailmaa, joka on kestävä myös tuleville sukupolville.

Tee arvio vuoden 2024 TyEL-maksusta Varma Asioinnissa

Voit nyt tehdä arvion TyEL-maksun määrästä vuodelle 2024 Varma Asioinnissa. Hyödynnä palvelua esimerkiksi ensi vuoden TyEL-maksujen budjetoimiseen. Palvelussa on aina käytössä viimeisin arvio TyEL-maksuprosenteista. Varman hoitokustannusmaksu on ensi vuonna entistäkin edullisempi. Vakavaraisimpana työeläkeyhtiönä maksamme myös erinomaiset asiakashyvitykset.

Varma lyhyesti

Varma on Suomessa tehtävän työn eläkevakuuttaja. Huolehdimme yksityisten yrittäjien ja työntekijöiden lakisääteisestä työeläketurvasta. Yritykset ottavat TyEL-vakuutuksen työntekijöilleen, ja yrittäjät vakuuttavat itsensä YEL-vakuutuksella. Vastaamme noin 900 000 työntekijän, yrittäjän ja eläkkeensaajan eläketurvasta.  

Eläkemaksuina kerätyt varat sijoitamme tuottavasti ja turvaavasti nykyisiä ja tulevia eläkkeitä varten. Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Sijoitamme pääasiassa korko-, osake- ja kiinteistösijoituksiin sekä hedgerahastosijoituksiin. Kiinteistösijoittajana panostamme laadukkaiden toimitilojen ja vuokra-asuntojen tarjoamiseen kasvukeskuksissa. Tarjoamme asiakkaillemme myös yritysrahoitusta.

Työkyvyttömyysriskin hallinnan palvelumme auttavat Varman asiakasyrityksiä säästämään eläkekustannuksissa ja henkilöasiakkaita jatkamaan työelämässä työkykyisinä.

Varma on keskinäinen yhtiö, jonka omistavat yritys- ja yrittäjäasiakkaamme sekä vakuutetut työntekijät. Toimitilamme sijaitsevat Helsingin Salmisaaressa, ja asiakkuuspäälliköiden verkostomme kattaa lähes koko maan. Meitä varmalaisia on noin 530.

Varma lukuina

Tammi–kesäkuu 2023

  • Sijoitusten tuotto 2,6 prosenttia
  • Sijoitusten arvo 57,4 mrd. €
  • Vakavaraisuus 13,5 mrd. €
  • Vakuutettuja ja eläkkeensaajia 980 000
  • Maksoimme eläkettä 3,5 mrd. €
  • Työntekijöitä 530