Tee arvio vuoden 2022 TyEL-maksusta maksuennustepalvelussamme – anna vain palkkasumma

Varma Asioinnin TyEL-maksuennustepalvelu on muuttuvassa taloustilanteessa entistäkin hyödyllisempi yrityksille. Palvelussa voit seurata ja tehdä arvioita yrityksenne kuluvan ja ensi vuoden TyEL-maksusta eri palkkasummilla. Palvelu huomioi syksyn mittaan tarkentuvat vuoden 2022 TyEL-maksuprosentit.

Hyödynnä maksuennustepalvelua vuodelle 2022

Asiakkaanamme voit tehdä taloussuunnittelua ja budjetin seurantaa työeläkemaksujen osalta tarkemmin ja sujuvammin hyödyntämällä Varman palvelua. Ennusteen tekemiseen tarvitset vain arvion ensi vuoden palkkasummasta. Jos ensi vuoden palkkasumma-arvio muuttuu tai haluat kokeilla miten eri palkkasummat vaikuttaisivat TyEL-maksuun, voit aina tehdä palvelussa uuden arvion.

Palvelussa käytetään aina tuoreinta ennustetta ensi vuoden TyEL-maksuprosenteista, joten maksuarviot tarkentuvat syksyn mittaan.

Tilapäisen alennuksen takaisinmaksu nostaa maksua vuonna 2022

Työnantajan eläkemaksu nousee ensi vuonna, koska työnantajat alkavat maksaa takaisin viime vuonna koronatilanteen vuoksi saamaansa alennusta. Alennus on sovittu maksettavan takaisin vuosina 2022–2025, mikä nostaa maksua tämänhetkisen arvion mukaan keskimäärin 0,45 prosenttiyksiköllä. 

– Vuoden 2022 TyEL-maksu muuttuu tilapäisen alennuksen takaisinmaksun ja asiakashyvitys-tason muutosten takia. Palvelu mahdollistaa sinulle entistä helpomman ja tarkemman tavan arvioida yrityksenne TyEL-maksua, sillä siinä käytetään aina tuoreinta ennustetta ensi vuoden TyEL-maksuprosenteista, toteaa kehityspäällikkö Riitta Karppinen Varman Aktuaari- ja vakuutuspalveluista.

Asiakashyvitykset palaavat normaalitasolle

Ensi vuoden keväällä maksettavat, TyEL-maksua alentavat asiakashyvitykset palaavat normaalitasolle. Tilapäisen maksunalennuksen vuoksi vuodelta 2020 kertyneet, keväällä 2021 maksetut asiakashyvitykset oli rajoitettu kaikissa työeläkeyhtiöissä kolmasosaan normaalitasosta.

Teimme vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla historiamme parhaan sijoitustoiminnan puolivuotistuloksen. Asiakkaanamme hyödyt entisestään vahvistuneesta vakavaraisuudestamme ja erinomaisesta tehokkuudestamme. Ne kasvattavat keväällä 2022 maksettavia asiakashyvityksiä olennaisesti, jos myönteinen kehitys säilyy ja jatkuu vuoden loppuun saakka. Yrityksellenne tämä merkitsee matalampia TyEL-maksuja.  

Palvelussa käytössä tarkin arvio vuoden 2022 maksuprosenteista

Maksuennustepalvelussa on aina käytössä tuorein ja tarkin arvio ensi vuoden TyEL-maksu-prosenteista. Arvio perustuu Eläketurvakeskuksen uusimpaan lyhyen aikavälin maksutasoennusteeseen. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuoden 2022 TyEL-maksun myöhemmin syksyllä. 

Maksuennustepalvelu on apunasi myös vuoden 2021 osalta

Voit käyttää palveluamme myös tämän vuoden TyEL-maksujen budjetin seuraamiseen ja arvioida loppuvuoden TyEL-maksun määrää antamalla arvion koko vuoden 2021 palkoista. Maksuennuste huomioi automaattisesti tulorekisteriin ilmoitetut TyEL-palkat ja niistä lasketut maksut sekä sisältää arvion koko vuoden maksusta, TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta.

 

Palvelemme sinua puhelimitse p. 010 192 100 ja chatissa arkisin kello 8–17.

Varma Asiointi -palveluun

Näin teet maksuennusteen

TyEL-maksuennusteen tekeminen on helppoa. Kirjaudu vain Varma Asiointiin ja ilmoita palvelussa arvio ensi vuoden palkkasummasta. Maksuennuste huomioi automaattisesti uusimmat TyEL-maksuprosentit.

TyEL-maksuennusteesta saat arvion yrityksesi

  • koko vuoden TyEL-maksusta euroina sekä
  • TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta.

Jos ensi vuoden palkkasumma-arviosi muuttuu tai haluat kokeilla arvioimista eri palkkasummilla, voit aina tehdä palvelussa uuden ennusteen. Ennusteen voit tehdä myös kuluvalle vuodelle.

Oletko jo tutustunut?

Varma Asiointi vie Varman tarjoamia palveluita monta digiloikkaa eteenpäin. Työeläkeyhtiön kanssa tapahtuva asiointi hoituu entistä sujuvammin yhdessä osoitteessa, ajasta ja paikasta riippumatta ja aivan yhtä helposti älypuhelimella kuin tietokoneellakin. 

Uusi Varma Asiointi -palvelu tarjoaa asiakkaillemme sujuvaa asiointia ja vaikuttavia työkaluja työkyvyn kehittämiseen

Pääset Varma Asiointiin osoitteessa www.varma.fi ja valitsemalla ”Kirjaudu”.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä